PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6878}

Król Lew

The Lion King
1994
8,2 597 tys. ocen
8,2 10 1 597044
8,5 90 krytyków
Król Lew
powrót do forum filmu Król Lew

na prequel tego filmu, opowiadający o losach Mufasy? Ciekawie by było pokazać, jego przeszłość - jak stał się królem, jego przyjaźń z Rafikim, co poróżniło jego i Skazę itd. . Fajnie by było gdyby Disney wpadł na taki pomysł, nie sądzicie?:)

użytkownik usunięty
GandalfCzarny666

Fakt z drugą częścią z Kiarą...nie mówiąc o Hakunie Matacie w 3 jest psujący, a co dopiero o Mufasie. :)
Król lew kojarzy się z tym że Mufasa umiera, a młodziutki Simba przyjaźni się z Nalą, Timonem i Pumbą a później dorasta, zabija Skaze i zostaje królem. I tak już u każdego w głowie zostanie. ;)

ocenił(a) film na 10

Właśnie ja uważam, że ukazanie przeszłości Mufasy rozwiałoby kilka wątpliwości, a przy okazji miłoby było zobaczyć młodego Mufasę i to co sprawiło, że był tak dobrym i uczynnym władcą:). Kto wie - może kiedyś doczekamy się "Króla Lwa - Początek";D

ocenił(a) film na 10
GandalfCzarny666

Hmmm ciekawy pomysł :) Tylko musiałby zostać solidnie zrealizowany :) Tzn. fabuła i animacja na poziomie. Oryginału by pewnie nie pobiło ale chętnie bym to zobaczyła :)

GandalfCzarny666

ja cie... genialne!

ocenił(a) film na 10
866789s94

Pomysł genialny, fakt. Ale filmu nie chcę, nie w tych czasach niestety. Nie w tych czasach... Nie psujmy Legendy przez duże "L".

Strider_

rozumiem