Ta bajka bije na głowę wiele filmów nominowanych do Oscara. Jedno z największych dzieł Disney'a, a dla mnie osobiście największe. :)
To prawda, że wspaniała bajka, również ją uwielbiam, ale zaniżyłam ocenę, ponieważ jest to remake innej bajki, jednakże i tak niesamowicie dużo lepiej byłoby i tak bardzo bym tego chciała, żeby dzisiaj dzieci oglądały takie bajki, a nie takie co można dziś w telewizji zobaczyć, bo czasem jestem u kuzyna, pilnuję go i w sumie to nie widziałam tam niczego godnego uwagi, zupełnie nic, przy czym były dwie rzeczy, które ujdą...
Przepraszam za pewna pomyłkę, które nie wiem z czego wyniknęła... Chciałam powiedzieć, że to plagiat Króla Leo.
Nic się nie stało, trzeba było dokończyć wypowiedź:)
Nie wiedziałem że była zrobiona na podstawie innej produkcji, ale co rzadkie - w tym przypadku w ogóle mnie nie nie interesuje. Król Lew robi tak fantastyczne wrażenie. Ciesze się również, że w Polsce mamy tak wspaniałych aktorów dubbingujących. Timon, Pumba, Skaza - coś fantastycznego. To tak porusza wyobraźnię, że dzieci powinny obowiązkowo oglądać takie produkcje.
Odnoszę dziwne wrażenie, że niektórzy się w pewnym momencie swojego życia zatrzymali z poglądami.
Kiedyś były durne i mądre bajki, teraz jest dokładnie tak samo, tylko jak się przestaje interesować tematem to się człowiek zatrzymuje, a nawet cofa ;p Kto wychowuje dzieci? Rodzice, to od nich zależy jaki materiał dzieci przerabiają. A teraz dowody: "zaplątani"- za całokształt ;)
Odlot za 8 minut w którym pokazali całe życie.
I tak dalej, i tak dalej ;p