PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6878}

Król Lew

The Lion King
1994
8,2 597 tys. ocen
8,2 10 1 596973
8,5 90 krytyków
Król Lew
powrót do forum filmu Król Lew

Bajka... a jednak!

ocenił(a) film na 10

Mimo, że jest to bajka, użytkownicy FilmWebu jakoś nie wstydzą się mówić o tym, co czują. I to mnie jak najbardziej cieszy, tym bardziej jak widze, że ktoś mówi to całkiem szczerze. Mi ten film animkowany podobał się niesamowicie w swoim czasie i jak tu wielu ludzi mówiło - wzruszyłem się, a to na bajkach i w ogóle mi za często się nie zdarza, co samo w sobie świadczy jaki ten film miał wpływ na naszą podświadomość. Dla mnie Król Lew na zawsze, będzie THE BEST!

ocenił(a) film na 10
Kuros

Ja i teraz, w wieku osiemnastu lat, spłakałam się strasznie na "Królu Lwie". I co w tym złego? Nic! Po co udawać "twardziela"? Przecież każdy ma uczucia.

ocenił(a) film na 10
Liessa

Dokładnie... Po co ukrywać swoje uczucia??? Dla szpanu przed innymi, jacy to my dorośli i poważni?

ocenił(a) film na 10
Kuros

Nie ma co udawać, zwłaszcza, że ja ani dorosła ani poważna się nie czuję.

ocenił(a) film na 10
Kuros

Heehe... tak samo jak ja zresztą :P Bez względu na wiek - pozycja obowiązkowa!

Kuros

A czego tu się wstydzić:) śliczna bajka, mam do niej ogromny sentyment. Do dziś bardzo mi się podoba. Jak widzę to chyba prawie każde dziecko mniej więcej z mojego rocznika kocha "Króla lwa"... bardzo wzruszająca bajka i mimo mojego PRAWIE dorosłego wieku (bo jeszcze jestem dzieckiem:D)płaczę prawie za każdym razem jak ją oglądam... i nie wstyd mi o tym mówić bo to dla mnie normalna rzecz. A jakie miłe wspomnienia są...:):):)
Według mnie "Król Lew" to poprostu arcydzieło! żadna inna bajka mu nie dorówna:)
POZDRAWIAM WSZYSTKICH WIELBICIELI KRÓLA LWA:)

ocenił(a) film na 10
Kuros

mój brat ściagnął tne film. najpierw obejrzał go z kolegą(mają po 22 lata) i świetnie sie bawili, później z dziewczyna i spiewali "miłość rośnie wokół nas" podczas filmu:D no i w końcu ze mną! to chyba mówi samo za siebie o tym filmie:D