"Król Lew" to całe moje dzieciństwo... a rycze nawet teraz oglądając "Króla Lwa" :)) Najlpiękniejsza bajka jaką widziałam.. ;)) Klasyka.
Mam nadzieję, ze moje dzieci będą miały okazje ją obejrzeć, a nie animowane komputerowo bajki, które do pięt nie dosrastają tak pięknej bajce jakim jest "Król Lew"
Zdecydowanie 10/10
PS Muzyka rónież wspaniała, aż mam łzy w oczach jak jej słucham ;(
Król Lew to wspaniała bajka :) Aż dziw, że ma tak słabą ocenę. Komputerowo animowane bajki, np. "Mustang z Dzikiej Doliny" nie są tak piękne. Nikt nigdy nie oddtworzy tego, co dał nam Król Lew.
Król lew jest już na 96 miejscu i pnie się wgóre ;]
Może ludzie zaczeli doceniać jego piękno :D
Doceniam, czego niech dowodem będzie 10, na którą u mnie mało który film zasługuje, ale nie przekreślałbym komputerowo animowanych bajek. Taki Shrek jest genialny :) .
jak obejrzałam mustanga z dziekiej doliny to najbardziej uderzyło mnie to, ze nie ma w nim piosenek. znaczy są piosenki bryana adamsa, ale czy jakeis dzieci będą je spiewać? zapamiętają je? raczej nie.. W tym filmie muzyka była tłem ,a w Królu Lwie stanowiła część akcji.. Każdy chyba zna choć troche teksty "hakuny mataty", "miłośc rośnie wokól nas" czy "strasznie już być tym królem chcę".
dziś nie robi sie już takich bajek jak król lew. Również martwie sie co to będzie za ileś lat, jak będę mieć dzieci..:(
z miesiąc temu szłam ulicą, był ciepły dzień. Tatuś szedł z małym dzieckiem i chyba w kiosku zobaczyli jaką gazetkę z króla lwa. Tata powiedział do dziecka : idziemy w stronę Hakuny Mataty!" i zaczął śpiewać "hakuna matata, jak cudownie to brzmi" itd.. to była naprawdę fajna scena:) od razu polepszył mi isę humor i też zaczęłam sobie śpiewać :D:D
zdecydowanie najlepszy film disneya. zdecydowanie najpiekniejsza bajka. zdcydowanie płacze za każdym razem. zdecydowanie hakuna matata! :D
(a co do "shreka" - uuuwiebliam:D tyle że to już całkiem inna kategoria;) to juz tkaj akby mniej dla dzieci bardziej dla dorosłych - chociaz dzieci tez znadjda cos dla siebie; w krolu lwie jest odwrotnie^^ zdecydowanie uwielbiam oba filmy w róznych kategoriach ^^)