jak w temacie /;/
Na pewno brakło mi nawet jednego dialogu Skazy, który pamiętam "Hiena to zwykły
prymityw, tak zawsze sądziłem ..."
Nie przypominam sobie tego tekstu w pierwszej wersji na VHS, był to chyba początek tej piosenki na ścieżce dźwiękowej z filmu. Niestety ale pożyczyłem kasetę z filmem 10 lat temu mojemu kuzynowi i do dziś nie mogę się o nią doprosić.
W kinie czy było też nie pamiętam (jednak trochę lat od premiery minęło :) ), no ale później jak oglądałam, to się pojawiał. Natomiast właśnie w tv teraz piosenka była, a tego nie. No na ścieżce dźwiękowej był ten tekst.
W tej wersji na VHS na początku jest inna piosenka, zaś w późniejszej wersji na DVD była dodana piosenka Zazu gdy Mufasa pokazywał Simbie na Zazu jak polować.
Właśnie obejrzałem powtórkę, wydaje mi się, że paru rzeczy nie było, np Timon i Pumba nie od razu pomogli Simbie, wydaje mi się, że pierwsze planowali zostać sami.
Może po prostu te brakujące dialogi, o ktorych mowa to jakaś wersja reżyserska?
A wiec po pierwsze: tekst Skazy "Hiena to zwykły prymityw" został dodany do ściezki dźwiękowej ot tak, w filmie nigdy go nie było. Natomiast co do Simby, Pumba od razu chciał mu pomóc, Timon początkowo był przestraszony, że to przeciez lew. Szybko zdecydowali jednak, że mu pomogą. Inna wersja filmu nie istnieje.
Skądś pamiętam taki motyw, że zasmuciło ich, że Simba odchodzi, zostali więc sami, próbowali żyć jak dawniej, udawać, że jest jak dawniej, ale doszli do wnioski, że bez Simby to nie to samo i chyba spóźnieni dołączyli do walki.
A może mylę coś z dwójką na przykład?
Dzięki, wydawało mi się, że to jest wbite w fabułę jedynki, czyli wszystko jasne.