PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6878}

Król Lew

The Lion King
1994
8,2 597 tys. ocen
8,2 10 1 597044
8,5 90 krytyków
Król Lew
powrót do forum filmu Król Lew

Król Lew w tv

ocenił(a) film na 10

Zajebiście byłoby gdyby dali nam obejrzeć np. na tvn' ie ten film. Napiszmy jakąś petycje haahha Moja bajka z dzieciństwa, szkoda ze teraz zamiast tak świetnych w przekazie bajek juz nie ma, tzn oczywiscie ze sa, ale jest ich coraz to mniej i duzo z nich nie ma juz 'teog czegoś'....
mam 18 lat, a juz czuje ze teraz dzieci w wieku do 12 lat maja zdarte umysly przez te wszystkie PSEUDObajeczki, boje sie o umysly moich przyszłych dzieci, jezeli to wszystko pojdzie w tym kierunku, ale jak narazie wszystko na to wskazuje, ze nie bedzie juz pozytywnego dziecinstwa /jezeli chodzi o filmy, bajki, autorytety, szacunek, przekaz itd/ jak to maja ludzie w moich wieku i starsi, osobiscie uwazam ze rocznik 1993 to ostatni normalny rocznik.

użytkownik usunięty
maalwii_xd

Po pierwsze nie wyemitują tego w TVN-ie, bo TVN nie ma podpisanej umowy z Disney'em/ Mają ją tylko Polsat i TVP i TV Puls no i oczywiście kanały DISNEY'a. Jeżeli na jakim kolwiek kanale to puszczą, to w Polsce będzie to Disney Channel. Tak było dwa lata temu z reaktywowaną Królewną Śniężką i rok temu z Piękną i Bestią na Blu-ray iDVD, które po dwoch do 5 miesięcy pojawiły się w TV, po wydaniu na nośnikach. Sam jestem rocznik 93, ale uważam, że tak naprawdę w płeni normalny rocznik to '90.Mając 8 lat, ludzie z tego rocznika ujrzeli koniec klasycznej TV.
Wracając do Króla Lwa. To taki dochodowy hit, że przerobili go na 3D, dali znowu do kin. Disney wie, że dając to do telewizji strzeli sobie samobója i straci olbrzymi dochód. Z tego co wiem, w USA z raz wyemitowano na ABC nalężącego do Walt Disney Company.

ocenił(a) film na 10

Warto wiedzieć, że zdarzają się wyjątki i w TVN zdarzają się emisje filmów Disneya. Na przykład w najbliższy piątek będzie film "Anioły na boisku".

ocenił(a) film na 8
maalwii_xd

każdy rocznik uważa siebie za ostatni bastion normalności. Każdy; nie ważne czy to '87 czy '95, zawsze ten, kto wypowiada się o aktualnych dzieciach, uważa swój rocznik za ostatni normalny. Ciekawe zjawisko psychologiczne.

noo ale to tak offtopem. Chciałem napisać, że też się boję o przyszłość moich dzieci w tak zdeprawowanym, wulgarnym świecie, ale zawsze da się w jakiś sposób je ochronić, mniej lub bardziej. Zablokować disney channel i robić np raz na tydzień seanse z klasykami. W porzo

podobno szkoły zaczynają coraz bardziej dzielić się na te lepsze i gorsze. Jeśli się postaramy i ukształtujemy naszego malucha na godnego lepszej szkoły, to wystarczy go tam wysłać i tak oto ominie dość mocno blokerskie szambo. Czoko

no i warto mieć taką robotę żeby dziecku dużo czasu poświęcać. PC i tv to kiepscy rodzice :<. Jak się uda to dżezi

fanfary