PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6878}

Król Lew

The Lion King
1994
8,2 597 tys. ocen
8,2 10 1 596973
8,5 90 krytyków
Król Lew
powrót do forum filmu Król Lew

sorka że poruszam mało istotną sprawę.. ale zastanawia mnie kto jest ojcem NAli:)

jako nastolatka znam obyczaje lwów.. wiem ze Samiec Alfa populuje z róznymi lwicami:P
a małe dzieci ( fani króla lwa) pewnie sie nad tym nie zastanawiają.
a co Wy sądzicie??

użytkownik usunięty
lara1515

u zwierząt nie ma czegoś takiego jak kazirodztwo, więc po co mieliby twórcy w bajce poruszać tę kwestię? zastanów się:)

Może i nie ma czegoś takiego jak kazirodztwo, ale wady genetyczne u młodych z powodu połączenia rodzeństwa owszem ;)

Zapewniam Cię, że dzieci się nad tym zastanawiać nie będą ;) Jednak pytanie genialne, tyle lat temu oglądałam ten film, a nigdy się nad tym nie zastanawiałam. Jeśli już mam puścić wodze wyobraźni, to stawiam na taką wersję: matka Nali jeszcze przed jej urodzeniem (albo i po) dołączyła do stada Mufasy. A ojcem jest lew z innego stada ;)

lara1515

twórcy filmu zapewne nawet o tym nie pomyśleli :)

użytkownik usunięty
jakmalinka

twórcy tego filmu nie są idiotami. przez ponad miesiąc obserwowali te zwierzęta (lwy, hieny), więc nie pisz coś, o czym nie masz pojęcia.

Tu chodziło o to, że wątek ojca Nali był tak mało istotny, że w ogóle nie był potrzebny i twórcy pewnie nawet nie pomyśleli o tym, żeby go w filmie umieścić. Tu nie trzeba mieć "pojęcia", żeby wywnioskować taką hipotezę.

ocenił(a) film na 10
snowdog

A może ojciec Nali zginął i była wychowywana tylko przez matkę?? zresztą, to lwice opiekują się małymi, samce rzadko się za to zabierają;p