PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6878}

Król Lew

The Lion King
1994
8,2 597 tys. ocen
8,2 10 1 597044
8,5 90 krytyków
Król Lew
powrót do forum filmu Król Lew

JA MAM 20 LAT I BĘDĘ OGLĄDAŁ , WARTO , A DZIECI NEO NIECH IDĄ SPAĆ!

ocenił(a) film na 10
pitersik13

20.20

ocenił(a) film na 8
pitersik13

Nie kłam, nie masz 20 lat. A film warto obejrzeć

ocenił(a) film na 10
Skillet

Mam 20 lat i ktoś kto ma około 10 lat niechętnie obejrzy bo woli bajki z przeklenstwami , jak nie wierzysz to ci podam profil nk. mój!
Super BAJKA ARCYDZIEŁO JA NAWET BEDE OGLĄDAŁ NAPISY KONCOWE

pitersik13

http://kwejk.pl/obrazek/806194/kr%C3%B3l,lew.html

ocenił(a) film na 10
pitersik13

ja mam 23 lata i też będę oglądać! <3 (i pewnie płakać, gdy Mufasa umrze)

ocenił(a) film na 10
yogobelka

też musiałam uronić łzę, genialny film, jestem fanką :)

pitersik13

Zakładam, że wiele dojrzałych osób będzie oglądać ;) Ale dzieci, nawet te neo, też powinny obejrzeć, jeden film wart więcej, niż wszystko pokazywane na disney channel itd razem wzięte... no i to ciekawsze niż trollowanie :P

ocenił(a) film na 10
pitersik13

ja mam 21 lat i też będę oglądać.

ocenił(a) film na 9
renia91_horror

Ja też mam 21 lat i z chęcią obejrzę;) Ale myślę że nie ważny jest wiek tylko dojrzałość każdej osoby indywidualnie:) Film z pewnością jest klasykiem ale animacja nie odbiega aż tak porażająco, a sama fabuła to mistrzostwo:) Polecam wszystkim i miłego oglądania:)

ocenił(a) film na 9
ostry666

O tak, jak dla mnie to chyba najlepsza bajka Disneya i chyba jedyna, która potrafi wycisnąć ze mnie morze łez. Animacja jest genialna, wolę tą z Króla lwa niż 3D. Aaa no i mam 22 lata, bajka z dzieciństwa.

ocenił(a) film na 10
pitersik13

Przybij piątkę. Ja również mam 20 lat i będę oglądać. Apropos bicie rekordu oglądalności to całkiem niezły pomysł. Fani Króla Lwa łączcie się!

użytkownik usunięty
WhiteTiger

również 20 lat i oglądam :)) lepsze to niż jumanji czy władca z reklamami co 20 min :/
poza tym KL to jakby nie patrzec premiera w TV. choć niektórzy mówią, że widzieli ja w ostatnich latach nic takiego nie widziałem, więc dla mnie to premiera tv:)

ocenił(a) film na 9
pitersik13

To i ja się dołączam. Oglądajmy!:)

pitersik13

Mam 13 lat. Będę oglądał bo nie mam co robić a czekam na film o 1:10 o kanibalach

ocenił(a) film na 10
pitersik13

Również mam 20 lat i na pewno obejrzę to niejednokrotnie.

użytkownik usunięty
bredny

Szkoda, że nowa wersja ;) piosenka z oryginału znacznie lepsza ;)

ocenił(a) film na 10

Wolałam stare piosenki. Ale oczywiście oglądam :)

ocenił(a) film na 10
pitersik13

Jak oni ku*wa mogli dać wersję ze zmienioną piosenką "Krąg życia"? Zbrodniarze!!!

ocenił(a) film na 10
lew890

co to za szajs leciał w ogóle? Unia Europejska nakazała zrobić nową wersję ?

ocenił(a) film na 9
Kresalck

No co taki zdziwiony? Skoro według pedałów z Brukseli ślimaki to nie bezkręgowce tylko ryby ...... :/ buraki zaj***ne z Brukseli!
Za 10 lat każą wyciąć scenę śmierci Mufasy bo będzie zbyt drastyczna dla nowego(ogłupionego) pokolenia....

ocenił(a) film na 9
pitersik13

22lata, oglądam, chociaż nie wiedziałam, że jest jakaś zmieniona wersja...

ocenił(a) film na 10
pitersik13

lacze sie z 21-latkami i tymi co nie wiedzieli o nowej wersji..xD Król Lew to Król Lew seans dzisiejszy obowiazkowy!!!

pitersik13

Oczywiście ,że oglądamy!!:)

pitersik13

23 lata. tez oglądam :) Te piosenki to jakaś paranoja. Po co wprowadzac zmiany do czegoś co było genialne, po co ulepszac? Szkoda. Był ktos oprócz mnie na tym w kinie w '94 r? ;)

ocenił(a) film na 9
Atesia88

Ja byłam :D

Atesia88

jasne, że byłem! a film oglądałem aż się taśma VHS zerwała - codziennie czasem po 2 razy :)

ocenił(a) film na 10
pitersik13

będę oglądać :) moja ulubiona bajka

ocenił(a) film na 10
kuleczka123

szczerze.. nie jestem az tak w temacie bo bardzo dlugo tego juz nie ogladalam ..ale chcialabym..;) co jest nowego w tym filmie??

ocenił(a) film na 10
unavailable

mam 17 lat i oglądam zawzięcie z siostrą która ma 22 lata :D obydwie kochamy tą bajke ;)

użytkownik usunięty
ladyyS

Słowa nie opiszą mojej miłości do tej bajki (mam 20 lat) Dla mnie ta i inne bajki Disney'a (ale tylko te starsze) to majstersztyk!

ocenił(a) film na 10
ladyyS

Oj dobra, i tak z przyjemnością obejrzałem, ale dla tych, co nie znają oryginalnej wersji obowiązkowe do posłuchania: http://www.youtube.com/watch?v=wIrIaSNfHaU

ocenił(a) film na 10
ladyyS

mam 22 lata i też oglądnęłam :) teraz już nie robią takich wspaniałych bajek, tylko jakieś cyfrowe paskudztwa. Przeszło 10 lat temu oglądnęłam Króla Lwa, a dzisiaj pamiętałam dialogi... No się obowiązkowo poryczałam.

pitersik13

też oglądałam ;D szkoda ze nie robią już takich bajek

pitersik13

a ja mam 24 i pamiętam jak byłam na tym w Kinie! Ilosć wylanych łez jets taka sama za kazdym razem go oglądam ten film, to najlepsza produkcja disneya lat '90!

ocenił(a) film na 10
pitersik13

Ja w czerwcu kończę 16 lat i film nadal mnie nie nudzi. Ja kocham te bajki Disneyowskie! Szkoda, że takich nie robią. Tylko jakieś filmy i serialiki z wielkimi gwiazdeczkami! A "Król lew" trzyma bardzo dobry poziom! Kocham to oglądać z całą rodziną i dzisiaj również oglądaliśmy. Cudowna bajka! <3

pitersik13

21 lat. Oj ryczało się w przedszkolu....ryczało. Dzisiaj zresztą też łza się w oku zakręciła, powiem! a co ! :) Pozdrawiam fanów no 10/10 oczywiście

ocenił(a) film na 10
pitersik13

Napewno wiele osób bojerzło Króla Lwa ale 20.20 to naprzykład dla dzieci 4 letnich lub mniej za późno i nie dotarwają do końca lub wczesniej pójdą spać. Szkoda że mój siostrzeniec który uwielbia bajki usnął około 20. Ale mam nadzieje że wszyscy którzy oglądali dobrze się bawili i poczuli smak dzieciństwa :D

ocenił(a) film na 10
Elvis007

Twój siostrzeniec ma w niedzielę o 14.15 powtórkę :)

ocenił(a) film na 10
lew890

O to wspaniale :D Dzięki za info :] Ah tak to już jest jak się nie luka w gazete xD

pitersik13

Obejrzeć Króla Lwa na ekranie telewizora z logo TVP1 w prawym górnym rogu - BEZCENNE. Za te 7 lat gdy znowu pojawi się w TV chciałbym go obejrzeć jeszcze raz mając wtedy 29 lat...

ocenił(a) film na 10
Liquid_Ex

dopiero za 7 lat?! no bez jaj...

talia007

Tak mówiła prezenterka, gdy zapowiadała dziś Króla Lwa. Szkoda, że nie puszczą wcześniej. To najlepsza animacja w historii kina. Lepszej nie będzie.

ocenił(a) film na 10
Liquid_Ex

Szkoda... Teraz mnie wzięło na Króla Lwa i ściągam wszystkie trzy części z torrentów : )

talia007

No cóż... Pierwszą część Króla Lwa ostatnio nawet ściągnąłem sobie w HD i zamierzam ją zostawić dla własnych dzieci, jeżeli tylko przyjdzie mi się ich doczekać :)

ocenił(a) film na 10
Liquid_Ex

Takich bajek powinno być więcej. Były i momenty mega śmieszne i wzruszające. No wczoraj oglądałam z tatą i stwierdziliśmy, że niektóre bajki są lepsze niż niejedne filmy.

talia007

Ja wczoraj oglądałem z mamą (co rzadko mi się zdarza :P) i mieliśmy podobne odczucia. Rzeczywiście KL łączy pokolenia. A takich bajek już chyba więcej nie będzie :/ Nic tylko się cieszyć, że jesteśmy pokoleniem, które wychowało się na Królu Lwie itp., a nie na tych tandetach, które teraz są popularne.

ocenił(a) film na 10
pitersik13

Oglądałam! No i po obejrzeniu takie same uczucie jak 5 albo 6 lat temu. Super bajka.

ocenił(a) film na 10
talia007

Ja też dziś zobaczyłem ten film i znów zrobił na mnie ogromne wrażenie, jednak ostatni raz oglądałem go około 15lat temu! Pierwszy raz widziałem go w kinie z klasą podstawową, a później na wypożyczonej kasecie VHS ; )

ocenił(a) film na 9
Shaolin

Pamietne czasy z VHS ;)

ocenił(a) film na 10
pitersik13

obejrzane! Tylko żałuję że mam za mały telewizor żeby się w pełni cieszyć filmem w TV