Jak przeczytałem w necie, powstaje Król Lew 4, czyli Lion King IV the End Of Kingdom, ciekawe kiedy premiera, juz nie moge sie doczekać
Na jakiej stronie to przeczytałeś?????
Może wstyd się przyznać ale ja pokochałam ten film dopiero niedawno. Oczywiście widziałam go juz pare lat temu, ale zawladnal moim sercem dopiero jakis czas temu.
Od razu zamowilam 2-plytowe wydanie, nie chcialam miec tego filmu sciagnietego z neta, nie moizna tak beszzescic arcydziela
Myslalam, ze wiekszosc ludzi juz zapomniala o tym filmie, ale jak sie okazalo sa nawet aktualne strony tego filmu. to chytba najlepiej swiadczy o jego pieknie. Beda go znac ludzie z pasja (bo jak uslyszalam od kumpla ze Krol lew to to samo co Madagaskar to sie zdolowalam).
ja do swoich ulubionych filmow i muzyki mam podejscie religijne, sa dla mnie drogoweskazami, ja widze w nich cos wiecej niz swietna fabule, no bo przeciez trzeba "patrzec poza to, co widac"...
prowokacja. nie bedzie zadnego Krola Lwa 4 - sam nad tym ubolewam
wytwornia WDP zakonczyla serie i nie ma co liczyc na kolejne czesci tego wspanialego filmu. niestety bajki animowane zostaly calkowicie wyparte przez te robione technika komputerowa. szkoda.
coś nie bardzo była dobra ta strona.....Disney nie robi już bajek "płaskich".... a szkoda.... :(
To okropne bo przecież żadne bajki robione nowoczesną techniką nie dorównują rysunkowym :( Co do rzekomej 4 części to myślę że to może nawet dobrze, mnie osobiście najbardziej podobała się pierwsza częśc i druga mnie jakoś specjalnie nie zachwyciła. Ale na Królu Lwie się wychowałam i zawsze będę kochac tę bajkę :D
Ja pamiętam jak byłam mała i ciągle oglądałam tylko Króla Lwa :D Żeby teraz mieli jakąs fajną bajkę to własnie musieliby zrobić rysowaną, a nie głupią techniką komputerową... Ja też się cieszę, że nie ma IV części.
http://www.lionking.org/text/readstory.cgi?158 a moze jednak cos bedzie z tej 4 :)
Taaa ktoś napisał sobie kontynuacje Króla Lwa. Tylko jakoś nie chce mi się czytać tego po angielsku:PP
przesada, jedynka była niesamowita, dwójka trochę gorsza, ale 3 była beznadziejna, nie chcę myśleć jaka będzie 4...
W czwórce moglibyśmy poznać wydarzenia poprzedzające panowanie Mufasy.
Może rozwikłana by była tajemnica skąd wzięłą się blizna na oku Skazy(chyba,że się z nią urodził,ale otym chyba nic nie wiadomo),albo dlaczego to Mufasa będzie panował, a nie Skaza
Z tego co pamiętam to Mufasa został królem dlatego, ponieważ był starszy...("...Ooo... Mój starszy brat zniżył się, by rozmawiać ze swym ludem...")? A moze cos przeoczylam ? Wychowalam sie na tym i dzisiaj jeszcze sobie do tego wrocilam :).
tak naprawde to było zupełnie inaczej ...("...Ooo... Mój starszy brat zniżył się, by OBCOWAĆ ze swym ludem.."
ee, ja myślę że mufasa panował dlatego że był starszy chociaż skaza nie wydawał się młodszy. właściwie to bracia nie mogą być tak niepodobni do siebie, normalnie to wszystkie lwy są takie same w naturze.
a może skaza był podrzutkiem?
Wcześniejsza historia Skazy jest znana, przynajmniej w USA.
Otóż Skaza pierwotnie nazywał się Taka, co oznacza "brudny". Jego i Mufasy ojcem był Ahadi. Nastoletni Taka był zazdrosny o Mufasę (wiadomo, tron i te rzeczy), więc skumał się z hienami. Razem sprawili, że Mufasa został zaatakowany przez bizona Bomę. Mufasie udało się uciec, a Boma ruszył na Takę. W walce zranił go w oko, stąd Taka otrzymał bliznę i nowe imię.
Wszystko to można przeczytać w książce "The Lion King: Six New Adventures":
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Lion_King:_Six_New_Adventures
Książka powstała jeszcze przed drugą częścią filmu, co jest ciekawe o tyle, że Simba nie ma tam córki, ale syna imieniem Kopa.