PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6878}

Król Lew

The Lion King
1994
8,2 597 tys. ocen
8,2 10 1 596973
8,5 90 krytyków
Król Lew
powrót do forum filmu Król Lew

Ta bajka siedzi mi w glowie od czasu, kiedy zobaczyłam ją po raz pierwszy! Tylko dziwi mnie jedno, czemu nigdy KRÓL LEW nie leciał w TV?

__tabasco__

no włąśnie czemu nie leciał?? ale zgadzam sie KROL LEW JEST SUPER BARDZO GO LUBIE WSZYSTKIE CZĘŚCI

ocenił(a) film na 10
__tabasco__

Rewelacja. Totalny numer 1! Bezkonkurencyjny.
Rzeczywiscie zadziwiajace, ze go nigdy nie puszczali w TV... moze dlatego, ze Disney ma bardzo restrykcyjna polityke, co do swoich filmow animowanych. Krola Lwa nie mozna wypozyczyc w zadnej wypozyczalni, bo kasety i DVD nie maja licencji na wypozyczanie.
Szczerze powiedziawszy, to chyba zadnego z filmow Disney'a nie widzialam w TV...

HaRibo_

W TV był już pełno filmów Disneya, np: Pocahontas, Alladyn, Bambi itd. Ale żaden nie równał się z Królem lwem i pewnie dlatego nie było go jeszcze w TV...

ocenił(a) film na 10
__tabasco__

Ale zauwaz, ze nie wszystkie filmy, tylko te, hmmm... 'mniej kasowe i mniej udane'. Te fajniejsze to tylko na kodowanych kanalach i zdaje mi sie, ze Krol Lew tez tam gdzies sie zaplatal kiedys.

ocenił(a) film na 10
HaRibo_

Chociaz moge sie mylic, bo biorac pod uwage wznowienie i kolejne wydanie na DVD itp. nie oplacaloby sie sprzedawac licencji do pokazywania w TV, nikt oprocz zagorzalych fanow nie kupilby plyty. Tu chyba chodzi glownie o kasiore...