PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6878}

Król Lew

The Lion King
1994
8,2 597 tys. ocen
8,2 10 1 596973
8,5 90 krytyków
Król Lew
powrót do forum filmu Król Lew

Dawno, dawno temu miałem okazję obejrzeć tą wspaniałą bajkę. Było to jeszcze za czasów panowania kaset VHS. Piękna animacja, historia, piękne piosenki... Nieraz właśnie te piosenki powtarzałem sobie, najpierw nagrane na kasety magnetofonowe, później na necie (youtube się kłania :P). Dziś widziałem ten film kolejny raz, ale już nie z kasety, tylko na płycie od znajomego... Jakie było moje rozczarowanie, kiedy w piosence "Życia Krąg" usłyszałem zupełnie inne słowa :/ Okazało się, że to wersja wydana kilka lat temu na DVD... Czy ktoś też wyłapał tą profanację? :/

Keodred

Oczywiście, i oczywiście wydanie nazwano SPECIAL EDITION gdyż oprócz 'zrąbanej' czołówki możemy jeszcze zobaczyć dodatkową scenkę-piosenkę w wykonaniu Zazu.. której zresztą również nie polecam..

ocenił(a) film na 10
Keodred

Taaa... wiele lat temu (no dobra miesięcy) napisałam to samo. I inni zgodzili się ze mną, że to badziewne wydanie. Aż mnie żal za wątrobę ściskał kiedy to oglądałam ;/

ocenił(a) film na 10
XiXu

Sprostowanie :P to nie tu napisałam swoje zażalenie, ale podpisałam się chyba pod czyimś sprzeciwem przeciw tej edycji.

Keodred

To która edycja jest ta normalniejsza 1 czy 2DVD?