PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6878}

Król Lew

The Lion King
1994
8,2 597 tys. ocen
8,2 10 1 597001
8,5 90 krytyków
Król Lew
powrót do forum filmu Król Lew

Powiem tyle: od czasów "Króla Lwa" nie było tak wspaniałej bajki!!!! To po prostu arcydzieło!!!!

Kay_J__N_

Racja! Ten film powala!! Jest wspaniały, wzruszający i niezwykle majestatyczny... Oglądałam go już chyba ze sto razy, ale.... :P Kaileena

ocenił(a) film na 10
Kay_J__N_

Też się zgadzam:) dla mnie jest to pewnien symbol Disneya ,bo chyba jest to najstarsza kinowa bajka, jego autorstwa, jaką oglądałam. Poprostu brakuje słów...

Kay_J__N_

macie racje...a ile lat ma już nasz "król lew"? dwanaście...właśnie w tym roku to już dwanaścielat odkąd po raz pierwszy usłyszeliśmy głos Mufasy i zobaczyliśmy jego majestat ,zobaczyliśmy jak bardzo bracia mogą się różnić i do czego prowadzi żądza władzy(bardzo ciekawe jest to ich przeciwieństwo,lubie rysowac ich razem) noi dwa maluchy świetne maluch które dorastają i wszysko się zmnienia,druga część też jest ok.ale juz nie tak dopracowana no..poprostu inna.od tamtej pory zbieram wszystko o tych lwach i zawsze kiedy je widze :na zeszytach , kolorowanki i kiedy puszczam sobie muzykę wszystko wraca i za każdym razem kiedy obejrzę "króla lwa" przeżywam na nowo wszysko co tam się dzieje.to niesamowite!!!
Disney!dzieki za "króla lwa"!!!!!! nie było przed ani po leprzej bajki...