Powiem tyle: od czasów "Króla Lwa" nie było tak wspaniałej bajki!!!! To po prostu arcydzieło!!!!
Racja! Ten film powala!! Jest wspaniały, wzruszający i niezwykle majestatyczny... Oglądałam go już chyba ze sto razy, ale.... :P Kaileena
Też się zgadzam:) dla mnie jest to pewnien symbol Disneya ,bo chyba jest to najstarsza kinowa bajka, jego autorstwa, jaką oglądałam. Poprostu brakuje słów...
macie racje...a ile lat ma już nasz "król lew"? dwanaście...właśnie w tym roku to już dwanaścielat odkąd po raz pierwszy usłyszeliśmy głos Mufasy i zobaczyliśmy jego majestat ,zobaczyliśmy jak bardzo bracia mogą się różnić i do czego prowadzi żądza władzy(bardzo ciekawe jest to ich przeciwieństwo,lubie rysowac ich razem) noi dwa maluchy świetne maluch które dorastają i wszysko się zmnienia,druga część też jest ok.ale juz nie tak dopracowana no..poprostu inna.od tamtej pory zbieram wszystko o tych lwach i zawsze kiedy je widze :na zeszytach , kolorowanki i kiedy puszczam sobie muzykę wszystko wraca i za każdym razem kiedy obejrzę "króla lwa" przeżywam na nowo wszysko co tam się dzieje.to niesamowite!!!
Disney!dzieki za "króla lwa"!!!!!! nie było przed ani po leprzej bajki...