PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6878}

Król Lew

The Lion King
1994
8,2 595 tys. ocen
8,2 10 1 594977
8,5 88 krytyków
Król Lew
powrót do forum filmu Król Lew

poszukuję oryginalnej płyty cd z polską ścieżką dźwiękową do tego filmu.
interesuje mnie tylko soundtrack wydany w 1994 roku :)
może ktoś ma do sprzedania sztukę?
byłbym bardzo wdzięczny za kontakt.

ocenił(a) film na 10
mokujin8

nie znajdziesz raczej, nie ma szans ;p z tej prostej przyczyny, że wtedy były kasety magnetofonowe a nie CD :P przynajmniej tak mi się wydaje, że na rynku polskim były tylko magnetofonowe, ale może ktoś się wypowie, kto posiada CD z tego roku. Sama mam zresztą gdzieś kasetę ;p przynajmniej pudełko, bo kaseta gdzieś mi się zawieruszyła przez tyle lat

ocenił(a) film na 10
tolerancja91

kasetę też mam, ale kiedy jeszcze film był na ekranach, widziałem w sklepie do kupienia płytę cd :)

ocenił(a) film na 10
mokujin8

no niestety ja tych czasów nie pamiętam tak dobrze, czy w sklepach były :) zresztą do dzisiaj nie wiem, skąd w moim domu była ta kaseta :) z oryginalnych soundtracków jeszcze mieliśmy Titanica; ach, to były czasy :) nikt nie słyszał o MP3 ;p piosenki nagrywało się z radia

ocenił(a) film na 10
mokujin8

tzn. poprawię się, były oczywiście płyty CD ale nie były popularne na taką skalę ;p to był ten okres przejściowy, coś jak teraz jest z blu-rayami ;p po angielsku prędzej byś znalazł niż po polsku

ocenił(a) film na 10
tolerancja91

z angielską ścieżką nie ma większego problemu - na allegro są. mi jednak zależy na polskiej :)

ocenił(a) film na 10
mokujin8

Co prawda nigdy nie udało mi się trafić na tę płytę, ale znalazłem kilka poszlak:
goo. gl/GmpmD
Mam nadzieję, że to choć trochę pomoże. ;)