PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=108083}

Królestwo niebieskie

Kingdom of Heaven
2005
7,2 178 tys. ocen
7,2 10 1 177750
6,4 33 krytyków
Królestwo niebieskie
powrót do forum filmu Królestwo niebieskie

Bo trochę rozczarowało mnie to, że jego postać umiera po 25 minutach filmu... Ze względu na niego zdecydowałam się obejrzeć ten film; teraz trudno będzie mi go skończyć ;) Na dodatek niespecjalnie przepadam za Orlando Bloomem. Ale myslę że się zmuszę, skoro już zaczęłam... :) Historia wydaje się być nawet ciekawa....

W rezyserskiej jest go niewiele wiecej jakies 10 minut za Bloomem tez nie jestem ale film mi sie bardzo podobał

użytkownik usunięty
chrapek1987

dzięki za odpowiedź, pozdrawiam

ocenił(a) film na 10

W reżyserskiej wszystkie wątki z Liamem są dłuższe i mają znacznie więcej sensu. Cały prolog jest znacznie bardziej rozbudowany a sama postać Liama przedstawiona z większą uwagą.

użytkownik usunięty
kalamir

dziekuję za odpowiedź pozdrawiam!

ocenił(a) film na 7

mógłbyś oznaczać że tak ładnie spoilerujesz

użytkownik usunięty
Rockman92

ups, sorki ;)

użytkownik usunięty

SPOILER!!

W wersji reżyserskiej jest wyjaśnione, że Godfryd jest bratem szeryfa wioski (chyba taką miał funkcję) i to od niego dowiaduje się, że Balian przejął interes po "ojcu" i został kowalem. Rycerz, który zastawia na nich zasadzkę w lesie to jego bratanek, i to jego zabija Godfryd. Jest też powiedziane, że ksiądz jest przyrodnim bratem Baliana. I tyle, jeśli chodzi o Godfryda :)

użytkownik usunięty

dzięki, pozdrawiam/

ocenił(a) film na 7

coż za dylemat... po grzyba oglądasz filmy? bo gra tam dany aktor?

użytkownik usunięty
shamar

tak :P

użytkownik usunięty

Dzięki że poinformowałeś mnie o śmierci postaci granej przez Nessona, już nie muszę oglądać.. Tym samym zaoszczędziłem ponad godzinkę czasu!! dzięki ;)

użytkownik usunięty

serio mowisz czy na żarty?? :D nie dam rady już edytować posta, więc przepraszam za ten spoljer

użytkownik usunięty

Spoko, obejrzałem sobie co innego ;) Ale na drugi raz postaraj się zamieszczać takie wyznania pod wyrazem Spoiler, chill ;))

użytkownik usunięty

ok, postaram się :) pozdrawiam

ocenił(a) film na 7

Wersję DC warto obejrzeć nie tylko ze względu na Liama ale choćby na całkiem nowe wątki np.(SPOILER) małego syna królowej również chorego na trąd. Muszę przyznać że ja po obejrzeniu wersji DC dodałem "Królestwu ..." jedną gwiazdkę więcej, gdyż film dużo zyskał. Podobnie zresztą jest z wersjami DC "Króla Artura", "Troi" i "Wodnego Świata".

adamus0101

W zwykłej wersji ten film jest bez sensu.

ocenił(a) film na 8

heh, mialem to samo - przed seansem przeczytalem ten soczysty spojlerek , ale mimo wszystko obejrzalem i jestem pod wrazeniem :)