PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=108083}

Królestwo niebieskie

Kingdom of Heaven
2005
7,2 178 tys. ocen
7,2 10 1 177750
6,4 33 krytyków
Królestwo niebieskie
powrót do forum filmu Królestwo niebieskie

Panie i Panowie, oglądajcie tylko wersję reżyserską, bo jest o niebo lepsza niż wersja kinowa, która
została ładnie przeorana przez producentów.

HarryKlassen

potwierdzam :D

ocenił(a) film na 8
DonJakubo

dokładnie ;]

ocenił(a) film na 6
HarryKlassen

Jestem ciekaw tej wersji.... Ta, którą widziałem w TV imponuje rozmachem i dbałością o detale, ze znakomicie oddanym klimatem tamtych czasów, ale opowiedziana historia (jak choćby wątek od kowala do rycerza bez skazy) jest typowym holywoodzkim bajaniem. Jest wiele niekonsekwncji i rzeczy ciężkich do przyjęcia w tym filmie....

ocenił(a) film na 9
HarryKlassen

Całkowita prawda!

ocenił(a) film na 7
HarryKlassen

Ila ta wersja reżyserska trwa?

nekrofagia

Wersja REŻYSERSKA - 194 min
Wersja KINOWA - 144

ocenił(a) film na 9
HarryKlassen

No przede wszystkim jest pokazany syn Sybilli, co bardzo wiele rozjaśnia. Jak można było pominąć taki wątek?

Ryloth

Cóż, jeśli producent jest debilem to wszystko jest możliwe.

ocenił(a) film na 10
Ryloth

Dokładnie. Tak samo nie rozumiem jak można było pominąć fakt, że ksiądz którego zabił Balian jeszcze we Francji był jego bratem i jak się okazało również Godfryd miał starszego brata i był stryjem szeryfa wioski... To było wszystko połączone i dosyć istotne dla fabuły. Wersja reżyserska to nie jest kilka dodatkowych scen tylko zupełnie inny film. Zwykłą wersję oglądałem kilka razy i czuje się oszukany przez producentów debili.

ocenił(a) film na 9
tokarz85

Dokładnie.

ocenił(a) film na 10
HarryKlassen

czy szpitalnik w wersji rezyserskiej to jest wytwor wyobrazni Baliana? bo odnosze takie wrazenie za kazdym razem.

ocenił(a) film na 9
HarryKlassen

Zgadzam się w zupełności, w wersji okrojonej brak wielu ważnych scen