PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=99900}
3,6 2,0 tys. ocen
3,6 10 1 2046
1,8 5 krytyków
Królik doświadczalny: Diabelski eksperyment
powrót do forum filmu Królik doświadczalny: Diabelski eksperyment

Ten film jest dla pieprzonych sadystów, którzy nie mają pomysłów na własne przestępstwa.
Potem ludzie w wiadomościach się dziwią, skąd tyle psycholi i morderstw... Dla mnie film jest
sztuką, artyzmem, a ten reżyser tworząc to "dzieło" miał na myśli pokazać nam tortury na drugim
człowieku? Cudowne przesłanie, odmieniło moje życie. Przez 40 min bezsensownie męczyli
drugiego człowieka, który mógłby być którymkolwiek z nas... Jak ktoś może to ocenić wysoko?
Rozumiem, że do tego filmu mogą być skrajne uczucia, tzn- albo ocenia się go wysoko, bo trudno
wpaść na taki chory pomysł i mało kto się odważy, albo jak w moim przypadku: uzna to za chore
tortury. Film przede wszystkim jest rozrywką dla widza, a nie wiem, czy ten film urozmaicił mój
dzień, ale to jest tylko i wyłącznie moje zdanie, więc proszę bez hejtów, zwyczajna dyskusja...

imbeautifullie

Po co ogladalas, wiedzialas o czym bedzie xd ?

ocenił(a) film na 1
oliwi7499

Gdybym nie obejrzała, to nie mogłabym się wypowiedzieć.

imbeautifullie

Dobry argument ale nadal wiedzialas jaki bd, co nie oznacza ze nie mam podobnego zdania co ty xd

ocenił(a) film na 1
imbeautifullie

'Potem ludzie w wiadomościach się dziwią, skąd tyle psycholi i morderstw... '. Z tym zdaniem się nie zgadzam. Uważasz, że film na to wpływa? Gdyby tak było to ty, twoi rozmówcy, ci którzy to widzieli, a także ci, którzy widzieli wiele podobnych dzieł byliby mordercami. Żaden film nie potrafi wywołać takich reakcji na zdrowym umyśle. Nie wiem, co przyświecało twórcom, ale to nie będzie ich wina jeśli jakiś świr po seansie zacznie wcielać fikcję w czyn.

P.S. Filmu jeszcze nie widziałem, ale się przymierzam. Za to widziałem sporo chorych i poronionych tytułów i jakoś nie poleciałem z tego powodu z siekierą na miasto.

ocenił(a) film na 1
imbeautifullie

Niestety reżyser tym syfem osiągnął na Tobie zamierzony cel. Chciał wzbudzić w widzach obrzydzenie,szok,negatywną reakcję itd. To nie film (choć nazwanie tego wypierdu filmem to potwarz) którego celem jest nauczenie czegoś widza,przekazanie mu jakiejś prawdy o świecie. To po prostu amatorski,nieudany,chory syf kogoś kompletnie pozbawionego gustu,smaku i zdolności reżyserskich (nie mówiąc już o kretynach tam "grających" bo ich "gra" dla mnie jako aktora była tak przykra,że zacząłem współczuć dziewczynie,ale nie postaci,a aktorce przez jej brak zdolności artystycznych) Nie ma w tym niczego szokującego (w przeciwieństwie do np. Srpskiego filmu,który ma duże podłoże psychologiczne...tu nie ma żadnego) Taki syf należy po prostu olać i tyle. Każde roztrząsanie się nad nim jest zwycięstwem pseudoreżysera.

ocenił(a) film na 8
imbeautifullie

Wiesz, @imbeautifullie, filmy gore oglądają ludzie, którzy lubią takie perwersyjne gatunki. Sama się do nich zaliczam, a to nie oznacza, że jestem nienormalna, prawda? Na horrorach nie boję się wcale, chociaż bardzo bym chciała. W związku z tym zaczęłam poszukiwać najbardziej odrażającego, obleśnego, odrzucającego i porąbanego filmu, jaki tylko uda mi się znaleźć. Gore i snuff spełniają te role znakomicie.
Zawsze, gdy komukolwiek polecam którykolwiek z filmów gore/snuff, komuś, kto nigdy nie widział takich produkcji, ostrzegam, żeby nie oglądał go, będąc najedzonym. Gwarantuję, że odda wszystko, co zjadł i to nie raz. @imbeautifullie, spróbuj choć zerknąć przelotnie na "Begotten" czy moją ulubioną serię "Królik doświadczalny". Nie mówię o całości, zerknij choć na dwie, trzy minuty, góra kilka razy. Wydaje mi się, że dopiero wtedy będziesz w stanie wydać rozsądną opinię o tych mega porąbanych gatunkach, jakim jest niewątpliwie gore i snuff :)
Pozdrawiam,
Rimmon

Rimmon_

Byś mi powiedziała gdzie go obejrzałaś,bo ja także lubię taki klimat i nigdzie nie mogę go znaleźć.

ocenił(a) film na 8
Niewiadomo_2

Poszukaj na youtubie ;)

Rimmon_

Rimmon_ nie boisz się na horrorach to polecam Tobie SINISTER tylko obejrzyj go od początku do końca.Pozdr.

ocenił(a) film na 8
cyber2400

Widziałam. Nuda przeraźliwa.

cyber2400

Sinister nie jest aż taki straszny. Ma ciekawą fabułę i swoje momenty.

imbeautifullie

Sztuka jest po to, żeby wywoływać emocje. Może wzruszać, skłaniać do refleksji, ale też j***ąć ci z buta w ryj i sprawić, że będziesz chciał rzygać. Nie wszystko musi mieć głębokie przesłanie i wnosić coś do twojego życia. Chociaż ten film jak widać był dla ciebie mocnym doznaniem i to zrobił. Co do sadystów, zachęcania do dokonywania brutalnych morderstw itp., to przemilczę, bo to jest stek bzdur powtarzany przez wiele osób, które same ograniczają sobie horyzonty myślowe i poznawcze.

Film dopiero planuje w przyszłości zobaczyć, więc nie wypowiem się na temat jego walorów. Po prostu irytuje mnie powtarzanie takich bzdur. Dlatego postanowiłem coś napisać.