Królowie ulicy

Street Kings
2008
7,1 48 tys. ocen
7,1 10 1 48484
5,3 15 krytyków
Królowie ulicy
powrót do forum filmu Królowie ulicy

Może wypowie się ktoś komu podobał się Training Day i Harsh Times? Street Kings trzyma klasę tych dwóch filmów? Jak w ogóle Street Kings ma się do znakomitego kina policyjnego ostatnich lat, typu Narc, Departed, czy We Own the Night? Przyznam że wiązałem ( nadal wiążę ) z tym filmem spore nadzieje, bo raz że wielbie dobre kino policyjne, dwa że Ayer pokazał na co go stać w tej kategorii, a trzy że uwielbiam James'a Ellroy'a który grzebał tu w fabule. A tymczasem opinie na filmwebie, pomijając już fakt że nie wiadomo o co w nich chodzi, raczej negatywne...

miczum

Film bardzo dobry myślę że się nie zawiedziesz a czy trzyma klasę Training Day i Harsh Times jak dla mnie SK jest lepszy, ale są różne gusta i guściki. Pozdrawiam. ;-)

ocenił(a) film na 7
miczum

Harsh Times i Training Day - filmy klasa sama w sobie... Street Kings wydał mi się troche słabszy ale tylko troche, i tak warto go obejrzeć w czasach zalewu dzisiejszych pomyji... w skali 1-6 daje 4,5

ocenił(a) film na 10
miczum

No film naprawde dobry. Fabula czy jest schematyczna ? Raczej nie bo sa naprawde dobre zwroty akcji.
Film godny polecenia i jest on jednym z najlepszych w tym roku.

miczum

Według mnie jest słabszy od Training day i Harsh times, ale nie aż tak dużo. Utrzymany w podobnym arroyo-wym klimacie, porządnie zagrany i z niegłupią fabułą. Spodoba Ci się:)

masc

ayer-owym oczywiście - literówa mi się wkradła. Ale reszta się zgadza;)

ocenił(a) film na 10
miczum

Bardzo dobry film, dobre zdjecia, muzyka, fabuła takze, zwroty akcji. Niema dłużyzn ciagle cos sie dzieje, takze film nie nudzi. Pozatym mimo ze jest calkiem dlugi oglada sie szybko i z przyjemnoscia. Dobre sceny strzelanin i efekty. Polecam 9/10.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 5
Golan

Chodzilo mi o Dark Blue z Kurtem Russelem...

Golan

Przede wszystkim dzieki za opinie. Film dziś obejrzałem i jestem zadowolony. Oczywiście do Training Day brakuje sporo, zwłaszcza w kwestii aktorstwa - nieporozumieniem juz jest fakt że ktoś spłodził Keanu, o tym że gra w filmach nawet nie wspomnę, ileż by zyskał ten film, gdyby główną role zagrał np. Christian Bale. Co do fabuły to wiadomo było że jakiegoś nowatorstwa oczekiwac nie ma co, od czasu Serpico kino miliard razy wałkowało temat korupcji w policji. Dark Blue jakoś do dziś nie obejrzałem, więc wszelkie podobieństwa nie raziły mnie. Historia sprawnie opowiedziana i zrealizowana, trzyma w napieciu, warto obejrzeć, David Ayer trzyma poziom.

Jimmy, aż tak ci nie podszedł ten film?

miczum

trzyma klase i jest naprawde bardzo dobrym filmem :)warty ogladniecia
pozdro

ocenił(a) film na 5
miczum

Film jest słaby ! No dobra , przeciętny i niczym niezaskakujący. Nie wiem skąd te pozytywne opinie. Ile można wałkować ten sam temat ?! Jak Ayer nakręci jeszcze jeden film o skorumpowanych gliniarza, to .... Praktycznie przez cały film miałem wrażenie " ..gdzie ja to widziałem, czy ja już tego nie oglądałem.. ? ", a jeśli ktoś go oglądał z zaciekawieniem, to prawdopodobnie nie oglądał Harsh Times, Training Day i Dark Blue(Policja). Dzień Próby to naprawdę niezły film, ten niestety nie.