Królowie ulicy

Street Kings
2008
7,1 48 tys. ocen
7,1 10 1 48484
5,3 15 krytyków
Królowie ulicy
powrót do forum filmu Królowie ulicy

Słabo... ;) 4/10.

ocenił(a) film na 4

Słaba gra Keanu (w końcu zauważyłem jego drewniane granie co wszyscy mu zarzucali ;), ale i tak go lubię heh), naiwne zwroty akcji, patetyzm w muzyce rodem z Gladiatora wtedy gdy umierają pionki lol. Muzyka najbardziej mnie bawiła (tzn. ta o której wspomniałem), strasznie źle dobrana w wielu miejscach. Film praktycznie o niczym, a aktorzy wczuwają się w niego tak, że aż przesadzają. Przesadzają bo ten film zbyt silnych emocji nie wywołuje więc wczuwanie się w niego jakby byli na arenie w gladiatorze i mieli zaraz zginąć mnie strasznie irytowało.

Bardzo się zawiodłem ;) Choć nie byłem aż tak napalony, bo widziałem średnią 7,5 (7 to bardzo dobra ocena, ale na Filmwebie odwrotnie... Wszyscy dają 7-10).

A Lauriego to dali na okładkę chyba tylko ze względu na to, że jest popularny i przyciągnął na pewno sporą rzeszę fanów ;) Bo zbyt wiele to on tam nie zagrał...

Pozdrawiam ;)

użytkownik usunięty
Kwic

Kwic, podpisuje się pod Twoim postem rękami i nogami. W zasadzie to nie musze nic od siebie dodawac bo po obejrzeniu tego filmu mialem takie same odczucia.

Film obejrzalem właściwie tylko ze wzgl na Keanu i bardzo sie rozczarowalem. Przecietna gra aktorska i ogólnie przeciętny film. Pewnie niedługo bedzie można go obejrzec na Polsacie w "Megahicie".

ocenił(a) film na 6
Kwic

zgadzam się. A Hugh zagrał jak House, tylko nie kulał.

ocenił(a) film na 4
dancewithangel

No właśnie bałem się oglądać tego filmu, bo już się przyzwyczaiłem, że House kuleje :p No i zarostu nie miał :( Bez zarostu chciałem go zobaczyć dopiero w Housie. Ale lipa heh.

pzdr
PS: rustin < no, przykro mi z powodu zmarnowanego seansu ;)

Kwic

Dobry film! Ogląda się przyjemnie, jak na hollywoodzkią sensację to nawet ciekawy film!
Tyle.

Kwic

"Gladiatora, gladiatorze" Nie porównuj śliwki do ananasa. Film bardzo dobry jak na krytykę innych. Najpierw widziałem komentarze i oceny a potem ostrożnie wziąłem się do oglądania. Wessało mnie do końca, nie mogłem przestać. Nie wiem, może ja mam proste wymagania? I wcale nie wiadomo było co będzie dalej oraz jak się skończy! :] Pozytywne wrażenia. 8/10

ocenił(a) film na 4
du_gi

Porównanie przypadkowe, nie jestem jakimś mega fanem gladiatora ;) Nawet nie mam go ocenionego na 10. Chodziło mi tylko o patos.

"Nie wiem, może ja mam proste wymagania?" < Moim zdaniem, masz :)

Heh, raz nie było wiadomo, raz było ;) Ale to nie uratowało tego filmu, bo aspekty które wymieniłem jednak przeważają.

Nie każę ludziom oceniać go na 4 ;) To tylko moja ocena. Dojrzejesz w oglądaniu filmów to na pewno zrozumiesz o co mi chodziło :) (nie zarzucam, że jesteś młody).

pzdr

Kwic

Widzisz.. dojrzewanie to zadziwiająca sprawa.. niektórzy uważają się za dojrzałych chodź wcale tacy nie są.. Według mnie jedną z oznak dojrzałości jest nie ocenianie innych ludzi tylko przez pryzmat swoich doświadczeń preferencji i przeżyć. O co przecież można wiedzieć o człowieku po przeczytaniu jednej opinii o jednym filmie.. według mnie kto tak robi notorycznie zachowuję się bardzo niedojrzale właśnie :) Nie będę Cię oceniać.. bo może przecież miałeś gorszy dzień.. może wstałeś lewą nogą a może po prostu przez chwilkę nie pomyślałeś co piszesz oceniając dojrzałość osoby której chyba nie znasz... W każdym razie mam nadzieje że dam Ci trochę do myślenia i następnym razem ustrzeżesz się przed takimi wpadkami. Bo chyba nie ma nic bardziej świadczącego o dojrzałości intelektualnej niż ocenianie jej u innych osób bez dobrej ich znajomości.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 4
jacekrequiem

Dobrze, że na mnie zbytnio nie naskoczyłeś, bo by się rozpętało ^^ Bo nie miałem na myśli niedojrzałośći taką jaką Ty masz na myśli ;) Miałem na myśli niedojrzałość w oglądaniu filmów, nie wiem jak mam to wytłumaczyć. Jak się ogląda bardzo często filmy, bardzo różne, ze wszystkich gatunków, to po pewnym czasie wyrabiasz się i nie zadowolisz się byle papką jak wcześniej. O to tylko mi chodziło ;) Królowie Ulicy to po prostu film słabo-średni. Po jakimś czasie na pewno to dostrzeże :)

pzdr

jacekrequiem

Na tym polega dyskusja. Pan Kwic nie zbeształ mnie ani nie wyśmiał tylko wyraził swoją opinię. I wszystko ok. Co by było gdybyśmy obaj wyrazili aprobatę dla filmu?
- "Ale fajny film"
- "No, fajny" :]

A tak to sobie wymieniamy zdania.
Ja na przykład lubię Keanu za jego drętwą grę. :) Od razu przypomina mi się Matrix (Żałuję że go oglądnąłem, bo chciałbym go oglądnąć jeszcze raz nie świadomy co mnie czeka :D) A film Constantine był denny. :P

Prześledzę profil Pana Kwica żeby go lepiej poznać, widziałem że ma tam kilka linków. :)

Pozdrawiam wszystkich.

ocenił(a) film na 4
du_gi

Mam dokładnie to samo uczucie odnośnie Matrixa ;)

U mnie linki? To chyba tylko do śmiesznych filmików z Youtube ^^

Pozdro

ocenił(a) film na 5
Kwic

5/10 zgadzam sie:)Ja takze bardzo sie rozczarowalem na "Krolach Ulicy";p Faktycznie spodziewalem sie wiecej po tym filmie ...Przygotowalem sie na mocne kino sensacyjne,(pomimo wszystko z swietna obsada),tymczasem spotkalem sie z bardzo slabiutkim kinem akcji,z wyswiechatna fabula,dennym oraz przewidywalnym zakonczeniem,i chyba nie do kocna przekonywujaca gra aktorska:)Draznila mnie rola Foresta Whitakera,ktorego uwazam za swietnego aktora,a takze portret Keanu Reevsa(czyt.postac,i tylko i wylacznie o postac mi chodzi;p),nad ktorego talentem aktorskim nie bede polemizowal,chociaz zdaje sobie sprawe,ze dla wielu gwiazda"Speed";p to jak juz wczesniej ktos napisal...delikatnie mowiac slaby "grajek",z czym chyba jednak nie do konca bym sie zgodzil:)Konczac "exsperckie zapedy" ;pp,a zarazem zaczynajac kolejne... jeszce raz podkresle,iz w moim mniemaniu "Krolowie Ulicy" to zwykly przecietniak,od ktorego nie koniecznie trzeba 3mac sie z daleka(i ktory jak najbardziej mozna ogladnac),jednak ktory nie wywola u widza zadnych wiekszych emocji,i na pewno nie zapisze sie w Jego pamieci pozytywnie:)!Pozdrawiam!!!!

dawidoo_8

Panie Kwic i Panie dawidoo 8, jakie więc filmy z tej kategorii polecacie i które są lepsze od tego filmu. Może być po trzy tytuły.

ocenił(a) film na 4
du_gi

"Dzień Próby" oczywiście ;)
"Tajemnice Los Angeles"
"Infiltracja"

Nie wiem, czy nie mógłbym zastąpić jakiegoś lepszym, ale nie szukałem zbyt długo w moich ocenach ;) W każdym razie Dzień Próby wymiata i reszta też. 2 klasy wyżej od Królów Ulicy.

pzdr

ocenił(a) film na 5
Kwic

No patos się dawał wyczuć głównie dlatego ze gral tam Reeves, bardzo przypominajac Neo z Matrixa. (W sensie, identyczna fryzura, zero zarostu, nawet okulary mial podobne na samym poczatku). I ostatnia scena filmu z tym słoncem rzucajacym promienie na profil, z muzyka sugerujaca ze wlasnie narodzil sie nowy zbawiciel.

Lubie Keanu ale jest troche taki drewniany, moze dlatego ze nie mial tez ostatnio zadnej ambitnej roli.

Totalnym rozczarowaniem byl Dr. House i pisze to specjalnie bo przez pierwsze 5 minut jak sie pojawil myslalem ze po prostu w tym filmie wprowadzili postać doktorka. Kariery niestety nie zrobi raczej. (Albo bedzie to kariera jak Carreya, jeden schemat ale rzesze fanow)

Generalnie film nie byl zly, w ciagu ostatnich paru miesiecy oprocz filmu Felon nie widzialem zadnego ktorego bym nie obejrzal bez zastanawiania sie kiedy koniec.

Fabula moze oklepana ale co tu wiecej wymyslic w tym temacie? Aktorzy tez sie starzeja.

Ja dalem 7.

ocenił(a) film na 5
du_gi

Jelsi chodzi o filmy o tematyce zwiazanej ze skorumpowanymi gliniarzami,policjantami "przenikajacymi"w swiat mafii, to wydaje mi sie,ale to tylko i wylacznie moja opinia,ze duzo lepsze od "Krolowie Ulicy" sa:
-"Wydzial Wewnetrzny"z Richard Gere:),
-"Na Fali",
-"American Gangster",zdaje sobie sprawe,ze jest to troche inna tematyka,klimat,poziom;p jednak mimo wszystko temat skorumpowanych gliniarzy jest tu obecny:)
-podobny,rowniez sprawiajacy zawod,moze tylko troszke lepszy(zwlaszcza dobra pierwsza polowa filmu:) "Krolowie Nocy",
-"Running Scared",
-"Atak na 13 Posterunek",
-jak najbardziej zgadzam sie:"Tajemnice Los Angeles"(swietny film)"Infiltracja"(troche przereklamowany,jednak zdecydowanie o klase lepszy od "Krolowie Ulicy";p),
Jelsi zas chodzi w ogole o filmy sensacyjne,moze typowo "gangsterskie" to mozna byloby wymienic ich mnostwo:)Chetnie uslyszalbym Twoje propozycje:)Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 4
dawidoo_8

Ta, American Gangster myślę też można podpiąć ;) I jest świetny. Tak samo Running Scared.