Kręgosłup diabła

El espinazo del diablo
2001
6,6 14 tys. ocen
6,6 10 1 14153
6,4 15 krytyków
Kręgosłup diabła
powrót do forum filmu Kręgosłup diabła

klimatyczny

ocenił(a) film na 7

jak dla mnie to film utrzymany w dobrym klimacie.Momentami lekko straszny, w miarę
zaskakujący i naprawdę ogólnie ciekawy. G.del Toro ogólnie kręci dobre filmy :) wart
polecenia dla każdego kto lubi oglądać horrory ;)

ocenił(a) film na 8
moniqamit

Ja nie cierpię horrorów, ale akurat ten mi się spodobał.
Oglądałem go już dawno temu, ale pamiętam, że bardzo spodobało mi się to, że nie było żadnych wyskakujących śmiesznych straszydeł.
Dzięki temu rzeczywiście było czuć napięcie, chociaż rzeczywiście niewiele strachu.
Ale i tak koleżanka kiedyś weszła do szafy jak zacząłem jej szeptać "Saaaanti" :)

ocenił(a) film na 10
moniqamit

a nawet baaardzo klimatyczny i cały czas trzymający w napięciu, del Toro ma klasę i robi filmy tak jak mu się to podoba, niekoniecznie podporządkowując się jednemu gatunkowi czy wątkowi i to właśnie jest w tym filmie ciekawe, to , że nie da się go zamknąć w żadnym schemacie, że się wymyka wszelkim ramom. Niesamowicie na plus są także świetnie wykreowane postaci, zwłaszcza Santi. Jedyne co mi się w filmie nie podobało to fakt, że doktor też stał się duchem i pomógł dzieciom, zagęszczenie duchów na metr kwadratowy za duże jak dla mnie od wtedy, co nie zmienia mojej oceny i ogólnego, fantastycznego wrażenia, jakie wywarł na mnie ten film.