PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=651932}

Kraina lodu

Frozen
2013
7,5 288 tys. ocen
7,5 10 1 287548
7,1 67 krytyków
Kraina lodu
powrót do forum filmu Kraina lodu

Elsa-Norwegia.
Anna-Norwegia.
Kristoff-Norwegia.
Duke of Weselton-Niemcy.
Hans-Dania.
I teraz zostanę chwilę przy księciu-on pochodzi z Niemiec,prawda ? No właśnie,ale są jeszcze dwaj bohaterowie pochodzący z Niemiec . . . Mianowicie Roszpunka i Julian ! Czy to nie jest logiczne ? Przecież on mógł być jednym z krewnych Roszpunki (chyba).
Jeżeli nie wierzycie mi o lokalizacje,to mam tu dowody :
http://disney.wikia.com/wiki/The_Southern_Isles
http://disney.wikia.com/wiki/Weselton

ocenił(a) film na 8
Zocha212

Moim zdaniem akcja odbywa sięsię w Norwegiopodobnej Baśniowej Krainie Disneya Numer 53.

Roszpunka pochodzi z Baśniowej Krainy Numer 50.

Proste.

ocenił(a) film na 10
Zocha212

A może Roszpunka pochodzi z Austrii?

ocenił(a) film na 5
Zocha212

Urealniając bohaterów - choćby przypisując im narodowość - cała historia traci magię.

ocenił(a) film na 10
Zocha212

To nie są dowody... Daruj ale wszystkie te wiki są tworzone przez fanów, czyli min. przez takich jak ty.

Poza tym, mam takie same zdanie jak Meryterk_Metsej. Dla mnie to nie są faktyczne kraje, tylko baśniowe miejsca. Imitujące jedynie naszą rzeczywistość.

ocenił(a) film na 7
Zocha212

Skąd pomysł że Roszpunka i Julian żyją w tym samym czasie co Anna i Elsa, ba, w tym samym świecie?

Thumbelina

Wielu fanów uważa tak na podstawie obecności Roszpunki i Julka przed bramą, kiedy Anna śpiewa "Pierwszy raz jak sięga pamięć". Ba, wg niektórych siostry i Roszpunka są spokrewnione.

ocenił(a) film na 7
ihatemondays

To w takim razie Bella i Quasimodo to sąsiedzi, a Miki, Donald i Goofy mieszkają w Atlantyce. Czemu ludzie nie potrafią zrozumieć co oznacza cameo ==''.

Thumbelina

Nie zapominaj o Peg, psie mieszkającym na dwóch kontynentach ("Zakochany Kundel", "Oliver i spółka" oraz "101 Dalmatyńczyków")
;)

ocenił(a) film na 10
Zocha212

Nie, to nie tak działa. Jest to bardzo popularna teoria stworzona przez fanów, która łączy te 2 światy.

PS. Napisz mi na priv szczegóły opowiadania, bo nie wiem, co mam robić :P

ocenił(a) film na 10
Zocha212

Disney'owska wikipedia to żaden dowód, jest ona tworzona przez fanów, a nie twórców filmów