PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=651932}

Kraina lodu

Frozen
2013
7,5 288 tys. ocen
7,5 10 1 287548
7,1 67 krytyków
Kraina lodu
powrót do forum filmu Kraina lodu

Piosenki

ocenił(a) film na 10

Mają być ,aż 9 piosenek ale to kul.xD I chciałam dodać jakie będą.:)

Serca lód – Krzysztof Pietrzak, Grzegorz Wilk, Daniel Wojsa, Łukasz Talik
Ulepimy dziś bałwana? – Magdalena Wasylik jako Anna, Malwina Jachowicz jako mała Anna,
Julia Siechowicz jako starsza Anna
Pierwszy raz jak sięga pamięć – Magdalena Wasylik jako Anna, Katarzyna Łaska jako Elsa
Miłość stanęła w drzwiach – Magdalena Wasylik jako Anna, Marcin Jajkiewicz jako Hans
Mam tę moc – Katarzyna Łaska jako Elsa
Człowiek zwierzęciu jest wilkiem – Paweł Ciołkosz jako Kristoff
Lód w lecie – Czesław Mozil jako Olaf
Pierwszy raz jak sięga pamięć (Repryza) – Magdalena Wasylik jako Anna, Katarzyna Łaska
jako Elsa
Nietentego – Olga Szomańska jako Bulda oraz Anna Sochacka, Anna Frankowska-Mrugacz,
Agnieszka Tomicka, Krzysztof Pietrzak, Grzegorz Wilk, Adam Krylik, Łukasz Talik, Jarosław
Boberek, Iwo Tomicki, Lena Mikulska, Wojciech Paszkowski

ocenił(a) film na 8
Dinka112

Polskie Let it go ma zatem nazwe "Mam moc" bardzo mnie ciekawi jak tłumacze potraktują tą piosenke :D
W angielskiej wersji tekst jest bardzo uniwersalny, można go odnieść do życia a nie tylko do samej bajki.

ocenił(a) film na 10
karolina199

Mnie też strasznie ciekawi tłumaczenie mam nadzieję , że nie zepsują tą piękną piosenke i mam nadzieję że Kasia Łaska się spisała i nie zepsuła tego chodź ona pięknie śpiewa i napewno będzie wspaniale.:-)

ocenił(a) film na 9
Dinka112

Super a gdzie znalazłaś te informacje ? ;)

ocenił(a) film na 10
Zocha212

Na Dubbingpedia.:-)

ocenił(a) film na 9
Dinka112

Dzięki ;)

ocenił(a) film na 10
Dinka112

"Let it go" będzie pewnie trochę zmienione, więc chyba jednak obejrzę film w wersji polskiej i angielskiej dla porównania. Reszta piosenek zapowiada się fajnie. Ale dlaczego w "Ulepimy dziś bałwana?" są aż 3 dubbingerki, które podkładają głos Annie? Czyżby miała też być starsza wersja Anny?

ocenił(a) film na 10
MellyKlaudia222

Niestety nie mam pojęcia, dlaczego tak jest i nic na temat nie mogę powiedzieć bo nie wiem.;/

ocenił(a) film na 9
MellyKlaudia222

W wersji angielskiej też tak jest- Anna dziecko, Anna nastolatka i Anna dorosła

ocenił(a) film na 10
your_worst_nightmare

Hehe, ciekawe o co chodzi z tą piosenką po co są, ż 3 Anny.;p

ocenił(a) film na 9
MellyKlaudia222

Anna dziecko,Anna nastolatka,Anna dorosła :)

Zocha212

To ona w filmie jest już dorosła? o.O Myślałam, że ma 18-19 lat, skoro jest młodszą siostrą, a Elsa ma 21.

ocenił(a) film na 9
Crazy12

Znaczy wiesz tak przypuszczam może tam takie 17 lat :)

ocenił(a) film na 9
Crazy12

Najpierw śpiewa 5-cioletnia Anna, potem dziewięciolatka, a na końcu jak ma 18 lat.

srebrnys

Na końcu jak ma raczej 14-15, bo potem jest "trzy lata później"

ocenił(a) film na 10
Dinka112

Jest polski soundtrack - premiera 3 grudnia! - na stronie empiku można sprawdzić tracklistę.
Łącznie 33 utwory, 9 piosenek filmowych + singiel Demi Lovato. Niestety żadna z polskich wokalistek nie odważyła się zmierzyć z tą piosenką. Na pocieszenie - dorzucili hiszpańskojęzyczną wersję - Martiny Stoessel (Violetty).

Pozdrawiam!

P.S. I już odkładam pieniążki, choć jak znam życie zanim dostanę w łapki te płytę, zdążę ją zassać z muzodajni.

akira894

Łącznie 33 utwory - co tam jeszcze dorzucili? ;D

Dinka112

Niezłe tytuły :D

Nie mogę się doczekać, kiedy wszystkie piosenki będą ujawnione. Szykuję miejsce w komórce! :>

Przy okazji, czy po In Summer ujawniła się jeszcze jakaś piosenka?

użytkownik usunięty
Dinka112

to nie będzie duetu Anny i Kristoffa?
to mi rujnuje moje wyobrażenia na temat tego filmu :c

ocenił(a) film na 9

Słyszałam że to trolle mają coś im tam wyprawić :)

Zocha212

Tak. Trolle będą śpiewały im piosenkę :D

ocenił(a) film na 9
Mrats

W angielskich spotach są króciutkie na dwie sekundy urywki ;D

Zocha212

Już to widziałam :)

ocenił(a) film na 10
Dinka112

Fragmenty angielskich wersji piosenek:

http://feistypantsanna.tumblr.com/post/67136743396/maugrimm-disney-deleting-this -post-in-3-2-1

Kristoff fajnie naśladuje głos Svena w szóstym fragmencie. Oby w polskiej wersji było podobnie XD

Chanelka_2_2

O matko! Dziękuję Ci :D

ocenił(a) film na 9
Chanelka_2_2

Piosenki cudne.Nie mogę się doczekać polskich wersji :3

ocenił(a) film na 9
Chanelka_2_2

A tu cała "For the First Time in Forever" + Reprise:
/watch?v=amdnCJSiqIg

Czekam aż zobaczę do tego animacje :) .
Ps. Oczywiście link do youtube.

ocenił(a) film na 10
Kinderka567

Słyszałam wersję Demi Lovato, Martiny Stoessel i tą. Osobiście najbardziej podobała mi się wersja Martiny, ale jak tą słyszę to mam ciary na plecach :P

ocenił(a) film na 10
Idka_393

wykonanie martiny stoessel będzie w filmia na napisach końcowych.
wiem. trochę dziwne, no ale czemu jej a nie demi po angielsku?
nie to żebym coś miała, ale bardzie pasowałaby wesja demi.
zresztą po polsu tesz jest super ;)

ocenił(a) film na 9
Dinka112

Przesłuchałam niektóre piosenki angielskie (już wyszły, można odsłuchać je na YT) i muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem, pod koniec "Do You Want to Build a Snowman?" o mało się nie rozpłakałam, gdyby była animacja, to pewnie płakałabym jak dziecko, "Love is an open door" wyszło bardzo fajnie, taka radosna piosenka, to samo "Fixer Upper".

Kinderka567

Ja też prawie się rozpłakałam :)

ocenił(a) film na 9
Kinderka567

Polska wersja "Ulepimy dziś bałwana" jakoś nie szczególnie mnie powaliła, a wzruszyć nie wzruszyła. Muszę przesłuchać oryginał w takim razie :P

Dinka112

Tak przy okazji napiszę,że spodobała mi się ta piosenka na początku ( chodzi mi o tę norweską). Myślę,że świetnie pasuje. Jest taka magiczna;D

ocenił(a) film na 10
Mary_94

Mi się podobała piosenka"Mam tę moc" chodź wszystkich słów nie zrozumiałam, ale będę oglądała jeszcze raz jeśli pojawi się w necie.:-)

Mary_94

Mi również ta norweska się bardzo spodobała :)
Polubiłam także "Ulepimy dziś bałwana?".

Mrats

Wiecie ten początek filmu... Śnieżne logo disneya.. Doniosła piosenka...A ja zadowolona,że jestem na filmie...;D

Dinka112

http://www.youtube.com/watch?v=DF3t-CQwlPQ Polska wersja 'Let it go'

Nie mogę znaleźć innych :<

Jak śpiewa bardzo wysoko to momentami mnie głowa boli, zastanawiam się czy tylko mnie? ;p

ladraqkumeia

Faktycznie refren trochę za wysoko;) Dzięki za link;D