Mają być ,aż 9 piosenek ale to kul.xD I chciałam dodać jakie będą.:)
Serca lód – Krzysztof Pietrzak, Grzegorz Wilk, Daniel Wojsa, Łukasz Talik
Ulepimy dziś bałwana? – Magdalena Wasylik jako Anna, Malwina Jachowicz jako mała Anna,
Julia Siechowicz jako starsza Anna
Pierwszy raz jak sięga pamięć – Magdalena Wasylik jako Anna, Katarzyna Łaska jako Elsa
Miłość stanęła w drzwiach – Magdalena Wasylik jako Anna, Marcin Jajkiewicz jako Hans
Mam tę moc – Katarzyna Łaska jako Elsa
Człowiek zwierzęciu jest wilkiem – Paweł Ciołkosz jako Kristoff
Lód w lecie – Czesław Mozil jako Olaf
Pierwszy raz jak sięga pamięć (Repryza) – Magdalena Wasylik jako Anna, Katarzyna Łaska
jako Elsa
Nietentego – Olga Szomańska jako Bulda oraz Anna Sochacka, Anna Frankowska-Mrugacz,
Agnieszka Tomicka, Krzysztof Pietrzak, Grzegorz Wilk, Adam Krylik, Łukasz Talik, Jarosław
Boberek, Iwo Tomicki, Lena Mikulska, Wojciech Paszkowski
Polskie Let it go ma zatem nazwe "Mam moc" bardzo mnie ciekawi jak tłumacze potraktują tą piosenke :D
W angielskiej wersji tekst jest bardzo uniwersalny, można go odnieść do życia a nie tylko do samej bajki.
Mnie też strasznie ciekawi tłumaczenie mam nadzieję , że nie zepsują tą piękną piosenke i mam nadzieję że Kasia Łaska się spisała i nie zepsuła tego chodź ona pięknie śpiewa i napewno będzie wspaniale.:-)
"Let it go" będzie pewnie trochę zmienione, więc chyba jednak obejrzę film w wersji polskiej i angielskiej dla porównania. Reszta piosenek zapowiada się fajnie. Ale dlaczego w "Ulepimy dziś bałwana?" są aż 3 dubbingerki, które podkładają głos Annie? Czyżby miała też być starsza wersja Anny?
Niestety nie mam pojęcia, dlaczego tak jest i nic na temat nie mogę powiedzieć bo nie wiem.;/
To ona w filmie jest już dorosła? o.O Myślałam, że ma 18-19 lat, skoro jest młodszą siostrą, a Elsa ma 21.
Najpierw śpiewa 5-cioletnia Anna, potem dziewięciolatka, a na końcu jak ma 18 lat.
Jest polski soundtrack - premiera 3 grudnia! - na stronie empiku można sprawdzić tracklistę.
Łącznie 33 utwory, 9 piosenek filmowych + singiel Demi Lovato. Niestety żadna z polskich wokalistek nie odważyła się zmierzyć z tą piosenką. Na pocieszenie - dorzucili hiszpańskojęzyczną wersję - Martiny Stoessel (Violetty).
Pozdrawiam!
P.S. I już odkładam pieniążki, choć jak znam życie zanim dostanę w łapki te płytę, zdążę ją zassać z muzodajni.
Niezłe tytuły :D
Nie mogę się doczekać, kiedy wszystkie piosenki będą ujawnione. Szykuję miejsce w komórce! :>
Przy okazji, czy po In Summer ujawniła się jeszcze jakaś piosenka?
to nie będzie duetu Anny i Kristoffa?
to mi rujnuje moje wyobrażenia na temat tego filmu :c
Fragmenty angielskich wersji piosenek:
http://feistypantsanna.tumblr.com/post/67136743396/maugrimm-disney-deleting-this -post-in-3-2-1
Kristoff fajnie naśladuje głos Svena w szóstym fragmencie. Oby w polskiej wersji było podobnie XD
A tu cała "For the First Time in Forever" + Reprise:
/watch?v=amdnCJSiqIg
Czekam aż zobaczę do tego animacje :) .
Ps. Oczywiście link do youtube.
Słyszałam wersję Demi Lovato, Martiny Stoessel i tą. Osobiście najbardziej podobała mi się wersja Martiny, ale jak tą słyszę to mam ciary na plecach :P
wykonanie martiny stoessel będzie w filmia na napisach końcowych.
wiem. trochę dziwne, no ale czemu jej a nie demi po angielsku?
nie to żebym coś miała, ale bardzie pasowałaby wesja demi.
zresztą po polsu tesz jest super ;)
Przesłuchałam niektóre piosenki angielskie (już wyszły, można odsłuchać je na YT) i muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem, pod koniec "Do You Want to Build a Snowman?" o mało się nie rozpłakałam, gdyby była animacja, to pewnie płakałabym jak dziecko, "Love is an open door" wyszło bardzo fajnie, taka radosna piosenka, to samo "Fixer Upper".
Polska wersja "Ulepimy dziś bałwana" jakoś nie szczególnie mnie powaliła, a wzruszyć nie wzruszyła. Muszę przesłuchać oryginał w takim razie :P
Tak przy okazji napiszę,że spodobała mi się ta piosenka na początku ( chodzi mi o tę norweską). Myślę,że świetnie pasuje. Jest taka magiczna;D
Mi się podobała piosenka"Mam tę moc" chodź wszystkich słów nie zrozumiałam, ale będę oglądała jeszcze raz jeśli pojawi się w necie.:-)
Wiecie ten początek filmu... Śnieżne logo disneya.. Doniosła piosenka...A ja zadowolona,że jestem na filmie...;D
http://www.youtube.com/watch?v=DF3t-CQwlPQ Polska wersja 'Let it go'
Nie mogę znaleźć innych :<
Jak śpiewa bardzo wysoko to momentami mnie głowa boli, zastanawiam się czy tylko mnie? ;p