PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=651932}

Kraina lodu

Frozen
2013
7,5 288 tys. ocen
7,5 10 1 287548
7,1 67 krytyków
Kraina lodu
powrót do forum filmu Kraina lodu

Rodzice

ocenił(a) film na 8

Czy tylko ja oglądając ten film mam wrażenie ,że rodzice Anny i Elsy popełnili jakiś straszny błąd
wychowawczy? Miałam wrażenie ,że król celowo próbował zrobić z Elsy jadnostkę niezdolną do życia w
społeczeństwie. Zamyka ją, nakazuje tłumić uczucia, pewnie robi to nieświadomie ale jeszcze wpaja jej
jakies poczucie winy. Jak dla mnie to jedni z najgorszych rodziców Disneya. Ale pomimo wszystko ten film mi
się bardzo podobał. W końcu coś ciekawego. Ostatnio produkują te filmy na jedno kopyto, może tylko "Ralph
Demolka" się obronił a reszta taka monotonna. A tak na zupełnie inny temat. Wiecie kto malował szkice do
tego filmu.? Anna i Elsa mają takie dziwne proporcje twarzy. Jedyna bohaterka Disneya o takiej twarzy to
Jane Porter z Tarzana, Też ma tak zaburzone proporcje twarze. One mają bardzo dziwne profile i proporcje
twarzy kota. Jeden rysownik?

ocenił(a) film na 9
FearTheRipper

A oglądałaś "Meridę Waleczną" i "Zaplątanych"? Tam postacie mają takie same proporcje.

ocenił(a) film na 10
Irma100

Zgadzam się z Irmą100 w Zaplatanych i w Meridzie walecznej też były takie same twarze (tylko że w Meridzie walecznej były trochę mniejsze oczy) Według mnie te twarze wcale nie są brzydkie, a nawet są bardzo ładne :)

ocenił(a) film na 10
MatthewFrozen

I jeszcze zapomniałem dodać, że Disney podobno potwierdził, że Anna, Elsa i Roszpunka są spokrewnione :)

MatthewFrozen

Nope. To tylko teoria stworzona przez fanów.

ocenił(a) film na 10
FearTheRipper

Jeśli chodzi o wszystkie książeczki związane z Frozen to autorką ilustracji jest Brittney Lee:http://britsketch.blogspot.com/

Pod pracami można zauważyć dopisek "All images are property of Walt Disney Animation Studios". Można wydedukować, że była jedną z osób pracujących przy Frozen.

Wiem jeszcze, że przynajmniej jeśli o Olafa, to autorem jego szkiców jest jakiś mężczyzna. (nie nie chodzi mi o głos, w jednym z umieszczonych przeze mnie filmików jest on po prostu pokazany w czasie rysowania bałwanka ;)

ocenił(a) film na 9
FearTheRipper

bardzo często podczas robienia animacji zdarza się, że nawet sami graficy nie wiedzą co rysują, więc dojście do tego kto wymyślił takie proporcje twarzy (co de facto nie znaczy jeszcze, że ją rysował) może być bardzo trudne.

tak, wiem, że nie za bardzo pomogłem.

ocenił(a) film na 10
FearTheRipper

Tak, ten temat był już poruszany - rodzice nie powinni popełniać takiego błędu.

FearTheRipper

rodzice tak postąpili ze strachu o nią i Anne, wiesz jak zachowują sie ludzie na widok "innych" rodzice mieli prawo przypuszczać że gdyby Elzie "wypsnęło" by sie coś przy ludziach a nie daj boże akcja podobna do tej z udziałem siostry, to uznaliby ją za wiedźme itd

FearTheRipper

Rodzice Elsy i Anny byli BARDZO ZŁYMI rodzicami. Nie, żeby nie kochali córek, ale do rodzicielstwa się stanowczo nie nadawali. Nawet HISHE z tego się wyśmiewa, o tutaj:
https://www.youtube.com/watch?v=4ThvBNZdGcQ
I, kurczaki, mają sto procent racji :P
Pozdrawiam ;)