PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=154526}

Kraina traw

Tideland
2005
7,0 15 tys. ocen
7,0 10 1 14512
6,3 11 krytyków
Kraina traw
powrót do forum filmu Kraina traw

Zrobiłbym to lepiej

użytkownik usunięty

Nie wiem dlaczego z potencjalnie genialnego, rozwalającego wszystko filmu wyszła po prostu
dobra produkcja. Piekielnie nudna ale za to czarująca zdjęciami i grą aktorską... Czuć w tym rękę
Gilliama jak nic ale.... No właśnie. Początek filmu rewelacyjny, i gdyby był taki cały czas to kto wie
jak dobra rzecz by powstała. Osobiście twierdzę, że zrobiłbym to lepiej - po prostu wpakował 5 razy
więcej soczystego, monty pythonowskiego czarnego humoru... Wyszłoby arcydzieło... A tak po
prostu dobry, nudny film.

ocenił(a) film na 7

jak film moze byc dobry, a jednoczesnie nudny?
jesli cos mnie nudzi tzn ze nie jest dobre, zwlaszcza jesli cos ma byc rozrywka
ba niedosc, ze jest to dobra produkcja to w dodatku "czarująca zdjęciami i grą aktorską"?
nie wyobrazam sobie nudzenia sie przy czyms co mnie oczarowalo

coz szkoda tylko, ze nie robisz filmow zamiast terrego, mysle, ze masz racje i zrobilbys ten film lepiej oraz drzemie w tobie nieodkryty talent ktory napewno przycmilby nie tylko gilliama ale rowniez caly swiat kina:)

użytkownik usunięty
El_Magiko

"Stalker" Tarkowskiego był filmem usypiająco wręcz nudnym a przy tym naprawdę dobrym.
"nie wyobrazam sobie nudzenia sie przy czyms co mnie oczarowalo" ->Oczarowała mnie gra aktorska i zdjęcia natomiast sama fabuła *(a raczej jej sposób prowadzenia) była nudna. Polecam film "Las" - pod względem ujęć i plenerów naprawdę świetnie - klimat wylewa się wręcz z ekranu - natomiast sam film jest wręcz irytująco nudny. Wracając do Gilliama - gość miał w filmie naprawdę setki okazji to wprowadzenia scen, które uczyniły by film wielkim. Nie wiem jak Ty, ale ja widzę naprawdę multum takich miejsc i sądzę, że wystarczyło by zasiąść nad scenariuszem i go uzupełnić.

Po prostu uwielbiam gdy użytkownicy filmweb'a piszą w stylu "zrobiłbym to lepiej". Nic tylko czekać na remake'i ich autorstwa!

użytkownik usunięty
mesmori

Owszem zrobiłbym. Nie jest to wielka filozofia - jak pisałem, wystarczyło by dodać więcej humoru rodem z pierwszych scen filmu. Wszystkie inne aspekty są świetnie wykonane.

ocenił(a) film na 8

Zrobiłbyś to lepiej dla siebie, niekoniecznie dla nas jako reszty :P Idąc tym topem każda produkcja, która wykazuje dla nas potencjał, ale nie do końca się nam podoba, pomimo tego że jest dobra...jeśli ktoś ma odrobinę kreatywności w sobie, zrobiłby ją (o ile by miał takie możliwości) lepiej.... tylko, że raczej w subiektywnym odczuciu. :)

hehehe tylko daj znać, będziemy czekać na tę genialną produkcję!