Więc Kraven łowca jest to film o tym jak rosyjski gruby gladiator ze swoimi synami jedzie świetowac śmierć żony polowaniem w Afryce (spod szkoly na lotnisko jest jakies 5 min autem).
Pnonieważ gladiator jest alkusem uprawiającym toksyczną męskośc ze swoimi synami muszą oni z jakiegoś powodu zabić lwa wielkości bawoła bo jak nie to będzie ich uważał za dziewczyny. Wtedy tez poznajmy 15 letnia dziewczynke z wakandy która pochodzi z mocarnej rodziny magicznych murzynow dostaje od babci magiczny napaój zaraz po tym jak postawila swojego pierwszego tarota i instrukcje żeby użyć go jak tylko spełni sie przepowiednia czyli za 15 min. Ogolnie lew atakuje ale porozumienie telepatyczne z jednym z synow przerywa mu atak wscieklosci ktory powraca jak dostaje 3 kule z 2 starzalowej strzelby ale i tak rozmysla sie w polowie jedzenia i wraca zeby dac sie zabic (cyk i przepowiednia spełniona). Kraven dopstaje napój wyprowadza sie z domu w uk do rosji gdzie po sawannie biegaja afrykanskie bawoły, ogarnia tam wsyztskie moce lwa w jakis tydzien i poluje na mafiozów. Znajduje po 15 latach dziewczyne od ASMR i sesji reiki która przekwalifikowała sie na adwokata i bez żadnego ale przybijaja pione, Kraven przyznaje sie ze lata po swiecie prywatnym smaolotem i zabija se ludzi, ona na to mordo trudno kazdy ma jakies hobby. Piz*eusz brat kravena ma urodziny ale porywa go turek na zlecenie człowiek z atopowym zapaleniem skóry który je przez żebra wode z lodówki. Po zapasach na ręke ze śmigłowcem Kraven dachuje do rzeki . W porwaniu pomaga nie wiadomo kto co liczy tylko do 3 i rozmazuje sie na ekranie. Ogólnie główny bohater ma taką samą mine przez cąły film nie zależnie od sytyuacji wiec nie bede się zagłębiał w stan emocjonalny bohaterów oni sami pewnie też nie wiedzą o co chodziło temu co pisał scenariusz. Brat uratowany końzvalony pizza zjedzona, Gladiatora zjdał niedźwiedź murzyna znikneła.
Na poważnie nastepny film zrobiony po to żeby zatrzymać prawa do postaci. Widać po 20 min że tam sie nikt nie starał nic osiągnąc. Russel Crowe robi juz taką żenadę i ten jego rosyjski akcent ku*wa nie da sie cały film mi sie wydawało że to są ludzie z łapanki z ulicy którzy graja w szkolnym przedstawieniu Kevin sam w domu jest pod każdym względem lepszy od tego gniota. Film ukradłem więc wychodze z tej sytuacji z honorem.
aktorstwo - 3/10
scenariusz - 2/10
muzyka - nie zauważylem
kwestie - 3/10
CGI - na poziomie dobrego serialu
Tak, te afrykańskie bawoły w Rosji mnie dobiły. Ogólnie dobrze to podsumowałeś. Dałam się nabrać na trailer, a tu taka kaszanka :(