PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=335575}

Krew: Ostatni wampir

Blood: The Last Vampire
2009
5,3 3,4 tys. ocen
5,3 10 1 3449
Krew: Ostatni wampir
powrót do forum filmu Krew: Ostatni wampir

"Blood: The Last Vampire" co prawda, nie można okrzyknąć żałosnym następcą "Dragon Ball: Evolution" lecz napewno nie jest też on arcydziełem. Ostatecznie najwięcej zabawy, w tym kiczowatym widowisku powinni mieć fani Anime, którzy podejdą do niego z dystansem. Reszta otrzyma dosyć zabawną(nie zamierzenie) i jednocześnie całkiem krwawą(jak Kill Bill) rozrywkę.
Niezależnie więc czy traktować tą produkcja jako polanego posoką gniotą, czy komiksową jazdę, obie interpretacje będą trafne, którą wybierzecie, to zależy już tylko od was.
W każdym razie, całkiem miło się ogląda, choć jego wartość pozostaję dosyć wątpliwa.

ocenił(a) film na 5
Edward_Nozycoreki

Anime też nie było niczym wielkim, ot zwykła sieczka trwająca niemal cały film. Nie można było wymagać żeby film robiony na podstawie takiej produkcji był czymś więcej mimo że jest bardziej rozbudowany o wątki z gier, mangi i książek z tejże serii ;p

użytkownik usunięty
HuntMocy

Jeszcze nie oglądałem ale ja oczekuje jedynie kilku rzeczy
1.Akcja,walki itp.
2.Stylistyka ma być piękna i typowa jak na anime,coś w stylu Goemon lub
Casshern
3.Fabułą nie ma być głęboka a jedynie w miarę sensowna i ciekawa.
4.Krew,wampiry i jeszcze raz stylistyczny majstersztyk.
Tego oczekuje

A więc z tego co oczekujesz sprawdza się głównie akcja, fabuła nie jest specjalnie ciekawa i raczej sensowna także. Wampiry-nieco kiczowate, stylistyka-podobna jak już wspominałem do Kill Billa tyle że, tam Tarantino wykazał się dużym dystansem, a tu jest wszystko na serio, trudno mi powiedzieć czy będziesz zawiedziony czy nie, najlepiej sam sprawdź, ale nie jestem pewien czy warto czekać na premierę w Polsce.

użytkownik usunięty
Edward_Nozycoreki

Lubię anime i właśnie oczekuje najbardziej tej kolorowej stylistyki.Taka
poezja obrazu.Idealnie dobrane kolory,symetria.Japończycy mają gigantyczne
wyczucie właśnie w tej sferze i trochę boje się że ten film będzie jednak
zbyt amerykański.

No i niestety on jest zbyt amerykański, choć jakiś pierwiastek tej fantazji Japończyków można w nim dostrzec.

ocenił(a) film na 4
Edward_Nozycoreki

Osobiście uważam, że film jest mierny. Najpierw raziła mnie gra aktorska, bardzo, bardzo słaba z niedokładnie zgranym głosem - coś jak polskie dubbingowane reklamy. Najbardziej jednak niskobudżetowość uderzyła gdy zobaczyłem tego latająco-biegajązego stwora - animacja przypomniała trochę poklatkowe efekty z pierwszego czarno-białego King-Konga. Nie wiem czy to było zamierzone.. ale brakowało mi staranności i wyważenia z Underworlda... Jak dla mnei stracony czas. Nie polecam.

Edward_Nozycoreki

Z tego co opowiadasz, to nie oglądałeś anime. Jeżeli jest to na podstawie serii telewizyjnej "Blood +"(56 epizodów), a nie filmu pełnometrażowego, pod tym samym tytułem, to chętnie zobaczę, bo film był średni.
A wampiry wyglądają tak, a nie inaczej, bo to w sumie nie wampiry. W serii nazywane były Chiroptera, ze względu na podobieństwo bardziej do prehistorycznego gada niż znanego ze współczesnej kinematografii, wampira. Dlatego, podejrzewam, nie podobała się ich wizualizacja.
Sam chętnie film zobaczę. Pożyjemy, zobaczymy i... ocenimy.

ocenił(a) film na 5
siNNer_pl

To nie jest na podstawie Blood + tylko filmu, a raczej całej serii w skład której oprócz filmu wchodziły też dwie książki, dwie gry i manga. Wszystkie media nawzajem się uzupełniały.