PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=190315}

Kronika opętania

The Possession
2012
6,0 49 tys. ocen
6,0 10 1 48745
5,5 6 krytyków

Kronika opętania
powrót do forum filmu Kronika opętania

Ale ten film jest głupi, nie polecam. W ostatnim czasie pojawił się tylko Sinister jako dobry horror,
reszta to chłam.

rekin16

w sumie w tym roku gatunek horrów trochę przymarł...

rekin16

Myślałem że będzie straszny , a tu niespodzianka :) ogólnie popatrzeć można ale porównując ten film chociażby do Demonów to straszna przepaść co lepsze Demony mają ocenę 5.0 a to coś ponad 6 :P

elendir

W ostatnim czasie obejrzałem 4 horrory: Sinister, Kroniki Opętania, The Pact i Demony. Tylko Sinister uważam za film B.Dobry, nad oceną The Pact i Demony jeszcze się zastanawiam ale raczej więcej jak 3-5 to ode mnie nie dostaną.

rekin16

Tak tylko spójrzcie;e na to inaczej ten film jest na faktach i taka historia się wydarzyła i przyrównanie go do zmyślonych historyjek jest nie na miejscu .

ANGEL724

A czy ty wystawiłeś/aś taką ocenę bo to jest niby oparte na faktach ? Weź przestań . Film jest słaby , zwłaszcza jako horror . Niestety ale horror to już obumarły gatunek . Ostatni dobry horror XXI wieku to seria Zejście , reszta to chłam , który zamiast straszy nudzi lub bawi. Akurat Kronika Opętania bawi widza. Polski motyw w filmie jest zabójczy a rabin , który zachowuje się jak naj.ebany i kiwa się jak na jakiejś dyskotece ubawił mnie do łez . Film jest ogólnie o niczym i nie jest wart polecenia. Sinister w tym roku był nawet niezły. Reszta to zabójczy shit.

Darkadi15

No i oczywiście film o żydowskim demonie który mówi po polskiemu jak mogło by być inaczej :) haha oczywiście taki żart , ale ubawił mnie fakt takiego docenienia naszego języka :) choć większość demonów z jakimi się spotkałem w filmach to klepią po angielsku a tu taki że tak powiem smaczek :)
Są horrory na faktach choćby egzorcyzmy emily rose bardziej mi się podobały no i lepiej chyba zagrany..

Darkadi15

jak dla mnie Zejście nie było jakimś b. dobrym filmem. Fakt, ciekawy, ale zeby jeden z lepszych, to nie wiem.
Sinister mi sie podobał. Ta Kronika Opetania taka sobie ; p The pact, mialam jakis gorszy dzien, naprawde zrobil na mnie wrażenie, ale potem jak nad tym myslalam, to tak srednio straszny byl ; p

chyba za duzo horrorow sie naogladalam, bo juz malo co mnie rusza. Ale musze przynac, ze PARANORMAL ENTITY mi sie podobał :) narazie 1 cz. tylko widzialam, ale zamierzam obejrzec reszte ;)

rekin16

Myślisz, że jak dasz niższą ocenę to będziesz traktowany przez innych jako krytyk?:) Poza tym nie ma takich słów jak "B.Dobry". Ta 16 w nicku to chyba Twój wiek, który wiele tłumaczy...

BlackieLawless

to ze ktos ma jakies cyfry w nicku, nie znaczy od razu ze to jego wiek ; ) ja mam 2 w nicku np., a 2 lat na pewno nie mam ; p

BlackieLawless

Na wstępie pozdrawiam medium, które wie o czym myślę, dziękuję również za lekcję o wyrazach polskich, bardzo cenna i przede wszystkim na temat. Przy okazji wyżej w temacie wypowiada się Angel724, ciekawe ile ma lat : (