PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106128}

Kroniki Riddicka

The Chronicles of Riddick
2004
7,3 115 tys. ocen
7,3 10 1 114829
5,4 23 krytyków
Kroniki Riddicka
powrót do forum filmu Kroniki Riddicka

Wiem, że po sukcesie Pitch Black miała to być trylogia, ale czy ktoś wie czy planują nakręcenie trzeciej części. Druga pozostawiła otwartą furtkę kontynuacji, jestem bardzo ciekawa dalszych losów Riddicka.

palina28

reżyser nie wyklucza 3 części zwłaszcza że jest dużo fanów którzy wręcz chcę następnej części :)

ocenił(a) film na 8
puchoo

Oby nakręcili ją jak najszybciej. Pamiętam jaki czułam niedosyt, gdy obejrzałam koniec Kroniki. Muszą nakręcić ;)

palina28

Jeśli chodzi o trylogię to jako tako ona już istnieje za sprawą "Kroniki Riddicka Mroczna Furia". Co prawda to anime ale jest to jedna z części serii i wplata się w fabułę między Pitch Black a Kroniki Riddicka.

tomek_900

gra też jest przecież :) i dużo w sumie wyjaśnia bo nie wiadomo w końcu której wersji wierzyć skąd Riddick ma te swoje oczy, ja się jednak przychylam że z czasem one przychodzą niż za 20 fajek Kool :)

palina28

Teraz już możemy być pewni, że będzie kolejna część a nawet dwie:

http://www.filmweb.pl/Vin+Diesel+powr%C3%B3ci+jako+Riddick,News,id=45472

ocenił(a) film na 8
tomek_900

Ja nie widzę kolejnych przygód Riddicka po "Kronikach" film kończy się tym, że Riddick zostaje... chyba nikt się nie obrazi, że zaspojleruję... przywódcą Nekromongów... niby najpotężniejszej siły we wszechświecie... to co on ma dalej robić? Podbijać świat?

Ponadto nie wiem po co Twohy wprowadzał elementy fantastyczne (samych Nekromongów i Elementalistów), dla mnie one popsuły klimat, który było wyraźnie czuć w Pitch Black i którey też powoli zanikał w Escape from Buther's Bay. Powiedźcie szczerze - Riddick odkrywający w sobie zdolność widzenia w ciemnościach, odrzucający strażników falą uderzeniową?

Może te nowe części będą sposobnością do wytłumaczenia tych zdolności, może dowiemy się, kto jest narratorem w grze (żeński głos, który Riddick też zdaje się słyszeć). Może dopiero cała trylogia.

Ale ja po prostu nie widzę sensu w robieniu kontynuacji, choć bardzo bym jej chciał... może to będzie prequel?!