Kroniki Riddicka

The Chronicles of Riddick
2004
7,3 115 tys. ocen
7,3 10 1 115033
5,1 21 krytyków
Kroniki Riddicka
powrót do forum filmu Kroniki Riddicka

Film mi się bardzo podobał lecz zakończenie tego tej drugiej części mi nie pasuje na zakonczenie . Więc uważam że wyjdzie jeszcze trzecia część . A wy co o tym myślicie ???

RokiCor

z tego co pamietam, to Vin gadał coś o trylogii Kronik (gdzie pitch black mial być czymś w rodzaju Hobbita dla władcy pierścieni)

ocenił(a) film na 9
RokiCor

Tak jak napisał Kazioo miała powstać trylogia Kronik Riddicka a Pitch Black byłby dla niej czymś w rodzaju prologu. Niestety chyba tak się nie stanie, bo film bardzo słabo się sprzedał w przeciwieństwie do infantylnych, nielogicznych i wprost dennych Gwiezdnych Wojen.

Czytałem też, że Kroniki Riddicka miały być o wiele dłuższe i planowano wydać na DVD pełną wersję jednak z powodu klapy finansowej w kinie zaniechano tego pomysłu.

ocenił(a) film na 9
Pan_Dzikus

Kurde jaka szkoda. Zapowiadała się udana trylogia sci-fi, a tu klapa :/

MuffinManiac

buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu !
kurcze kocham ten film i Vin Diesla też
czy ludzie musza być tacy głupi?
przecież to wspanialy film!
pitch black i kroniki to jeden z najlepszych filmów jakie widziałam, jednak nie wszyscy musza tak uważać to już zależy od gustu, no ale mi sie zarabiście podoba :)
mogę oglądać 1000000000 razy!
10/10 rzecz jasna :*

ocenił(a) film na 8
Internatka

Też tak uważam. Przez Pitch Black zakochałam się w Dieslu i w Riddicku! Też sie zastanawiam czemu wiara jest taka durna, bo na prawdę świetna byłaby z tego trylogia, a tak to nam tylko Pitch i Kroniki zostają :(

ocenił(a) film na 10
palina28

mozn to bybylo nawet lepsze kiedys od wladcy pierscienia?

Jessie_4

Tak tak oczywiście kroniki riddicka maja wiele wspólnego z Władcą pierścieni więc można ja porównywać... hehe ;p

Jessie_4

Tak tak oczywiście kroniki riddicka maja wiele wspólnego z Władcą pierścieni więc można je porównywać... hehe ;p

ocenił(a) film na 10
Internatka

Coż, wielka szkoda, bo "Kroniki..." to jeden z niewielu filmów, które mogę ogladać w kółko (widziałem go już z 10 razy), a gustu moim zdaniem zrypanego nie mam. "Star Wars" to gówno opakowane w efekty specjalne - Riddick to coś więcej...

white_warrior

"Kroniki Riddicka", które kosztowały $105 mln, podczas pierwszych trzech dni zarobiły $24,3 mln, a w sumie słabe $57,8 mln.

Szkoda ale w takim razie to raczej pewne, że kolejnych kronik nie zobaczymy...