Kroniki Riddicka

The Chronicles of Riddick
2004
7,3 115 tys. ocen
7,3 10 1 115033
5,1 21 krytyków
Kroniki Riddicka
powrót do forum filmu Kroniki Riddicka

"Jestem zlym lordem, przepowiednia mowi, ze zabije mnie Furion wiec wezme jedynego Furiona ktorego znam i ktory chce mnie zabic na solo zamiast kazac moim ludziom wladowac w niego po kilka magazynkow"
I gdzie tu logika, nie wspomne juz o takich rzeczach jak przemiana Riddicka - sukinsyna z "Pitch Black" w Riddicka szlachetnego, oraz totalna zmiana wygladu Jack/Kyry ( z chlopczycy w sexbombe - minelo tylko 5 lat!). Ogolnie film nedzny, nie dorasta do piet 1. czesci, znakomity thriller s-f przemieniono w jakas Blade'o-podobna papke

ocenił(a) film na 10
Dman

Co do fabuły - jest ok - Riddick chce w końcu pomóc Kyrze.
Film jest super - koniec dyskusji

ocenił(a) film na 9
Dman

heh.......nho co ty ?? gdzie przemiana riddicka ?? jest taki sam jak w Pitch Black ?? Po prostu człowiek zdeterminowany przez rzeczywistosć, każda osoba na któej mu zależy umiera.
Od kiedy Pitch to thriller ?? To dobre kino s-f. Riddick ma swój styl czego nie ma wiele inych filmów...

ocenił(a) film na 8
Baja_3

Riddick wcale sie nie zmienia od poczatku mial slabosc do tego dzieciaka i to jest pokazane we wszystkich czesciach mam namysli tych 3 :) co prawda mialam nie dosyt na koncu filmu i to ze zostal tam jakims krolem to bylo smieszne to i tak film jest super