Kroniki Riddicka

The Chronicles of Riddick
2004
7,3 115 tys. ocen
7,3 10 1 115033
5,1 21 krytyków
Kroniki Riddicka
powrót do forum filmu Kroniki Riddicka

Myslałem, że to będzie swietne widowisko walczących ze soba ras. Okazuje się, że walczą ze sobą tylko ludzie, a jedyna ciekawa postać (ten co dusze wyciaga) jest pokazana na początku i na końcu. W sumie zawiedziony jestem, spodziewałem się czegoś innego. Pierwsza częśc, tzn. "Pitch Black", jest o wiele lepszy i ciekawszy. Nie napalajcie się na "Kroniki..." bo możecie sie srogo zawieść, tak jak ja się zawiodłem.

opoz

Na szczęście jesteś odosobniony w swoim osądze.

ocenił(a) film na 4
Mr_Grimm

Czemu na szczęście? Jakby było więcej negatywnych opini, to zmieniłbyś stosunek do tego filmu?

ocenił(a) film na 9
opoz

Ja nie film jest jak dlamnie naprawde dobry.W jednym masz racje Pitch Black był znacznie lepszy.Kroniki mają u mnie 9/10 :)

ocenił(a) film na 6
riki79

film jest niezły ale dawac mu 9/10 to juz przesada. Przede wszystkim na plus zasługuje cała historia czyli scenariusz, gorzej z reżyserią- chaotyczne sceny walki i kiepska gra aktorów drugoplanowych. Efekty komputerowe na początku skojarzyły mi się z Dune lyncha z 1984roku więc cały film obejrzałem w podobnym klimacie.

ocenił(a) film na 5
opoz

"Pitch Black" miał ciekawy scenariusz - mimo, że nazbyt podobny do Aliena. Natomiast "Kroniki Riddicka" to film czysto komercyjny, stworzony wyłącznie w celach zarobkowych. Jedyny ciekawy moment, bieg po "linii świtu".
Znacznie gorsza jest również strona wizualna filmu, która w "Pitch Black" była główną siłą. Właściwie to chyba nie ma elementu, który w "Kronikach Riddicka" stałby na wyższym poziomie niż w pierwowzorze. Niestety.

opoz

Wszystko zależy od nastawienie mi szczerze mówiąc śmiać się chciało z tym chowaniem w cieniu ale film mi się podobał. Dużo efektów fajnie zrobiony. Na niedociągnięcia w fabule można przymknąć oko. Typowa komercja obejrzeć i nie myśleć.

Sedes_z_Bakelitu

Pitch black bylo swietne - jeden z ciekawszych filmow w tej kategori dla mnie. Kroniki.. no coz na pewno postawione juz bardziej na przyciagniecie widowiskowoscia troche minej fabula... klimat ciekawy ale radykalnie inny niz w pitch black. Mnie sie podobalo jako zwykla rozrywka i nic wiecej. Pitch mnie przyklul do fotela