Widziałem już w swoim życiu dużo i powiem wam, że Riddick zrobił na mnie wrażenie. Świetny klimat i pomysłowość scenariusza - niesamowita, fajni aktorzy, super zdjęcia, znosna muzyka i sporo [nie odgrzanej, lecz fajnej] akcji.
Polecam ten film, wszystkim, którzy lubią dobre klimatyczne fily akcji...
Cześć zgadzam się z tobą,że Kroniki Riddicka to bardzo dobry film akcji, a w szczególności w tak dobrym wykonaniu i obsadzie - chodzi mi oczywiście o Vin Diesel jako Riddicka, ten facet w 100% pasuje do tej roli. Nie pamiętam by ten film był wyświetlany w polskich kinach lub tj. pierwsza część Pitch Black.
Szczerze powiedziawszy sceptycznie troszke podeszlem do tego filmu, myslalem ze bedzie kolejnym naszpikowanym efektami gniotem, mylilem sie jest to swietny film akcji z rewelacyjna historia Riddicka, od samego poczatku zastanawialem sie, skad sie wzial, czemu ma takie oczy itd. (Kroniki.... widzialem jako pierwsze) odrazu zabralem sie do obejzenia pitch black no i zaraz po tym animowanego filmu z Riddickiem. Film animowany wypadl dosyc slabo.... ale uzupelnia luke pomiedzy 1 a 2 czescia. Naprawde bardzo fajny film Akcji z fajna Historia, az chce sie wiedziec wiecej o Riddicku. PS: Czas teraz zalatwic sobie gre i pograc :)