PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34737}

Kruk 2: Miasto Aniołów

The Crow: City of Angels
1996
5,9 5,9 tys. ocen
5,9 10 1 5885
3,4 5 krytyków
Kruk 2: Miasto Aniołów
powrót do forum filmu Kruk 2: Miasto Aniołów

Czy warto?

ocenił(a) film na 8

Obejrzałam pierwszą część i szczerze mówiąc- jestem zachwycona! Mój klima, muzyka, tajemnica, lekka groza. nie chcę zepsuć sobie opinii na temat Kruka i zostawić tylko miłe wspomnienia, a tu pojawia się problem. Czy warto oglądać 2 część? Wiele osób twierdzi, że jest o wiele gorsza. Jak sądzicie?

ocenił(a) film na 4
agata2000

pierwsza czesc 8/10
druga 4/10...tak moim zdaniem... :P
podobno trzecia jest dobra....
jak obejrze za kilka dni, to dam Ci znac...

ocenił(a) film na 8
Przemo__C.

dzięki wielkie ;)

ocenił(a) film na 8
agata2000

szczerze, to obejrzałem dzisiaj iiiiii średnie. Z jednej strony jest "lekki" klimat pierwszej części, a z drugiej wiele
niespójności ,niewyjaśnionych wątków i jak dla mnie średnia i mało dopracowana historia. Mogła być więcej ciekawych szczegulików, a także klimat nie oddawał już tego nwm jak to nazwać.. "uczucia" tajemnicy i grozy.

ocenił(a) film na 4
agata2000

na trzecia czesc, to juz wogole szkoda czasu... 3/10 i niech ktos mi odda 100minut zycia....:/

ocenił(a) film na 5
Przemo__C.

Każda następna jest gorsza od poprzedniej. Wczoraj z ciekawości obejrzałam 4. Masssakra... Jedyny i słuszny "Kruk" to pierwszy. Kolejne to jakieś tandetne próby kontynuacji.

ocenił(a) film na 5
Killara

Osobiście uważam, że "Kruk. Zagadka zbrodni" jest dość ciekawy, choć nic nie pobije pierwszej części "Kruka", 5 historia wprowadza w zupełnie inny świat. Na szczęście brak tam takiej kiczowatości jak w częściach od 2-4.

agata2000

Mam ten sam problem, z tym, że "jedynka" mnie nie zachwyciła. Jedynym powodem dla mnie byłoby obejrzenie ze względu na Iggiego, ale chyba nie warto, skoro nawet fanom się nie podobała kontynuacja.

ocenił(a) film na 8
Koziol_7

dla Iggiego zawsze warto! W końcu wdłg mnie praktycznie grał siebie samego! :P

ocenił(a) film na 8
agata2000

Dla mnie jedynka była super dwójka nieco gorsza. jedynka miała niepowtarzalny klimat, no i ten mrok, dwójka miała tylko klimacik jedynki ale za to była o wiele mniej mroczna. Trójka już w ogóle średnia a czwórka to mega niewypał. Nie mniej jednak 1 i 2 to cześć które warto obejrzeć a trójkę z ciekawości, czwórkę omijać szerokim łukiem.