Obejrzałam pierwszą część i szczerze mówiąc- jestem zachwycona! Mój klima, muzyka, tajemnica, lekka groza. nie chcę zepsuć sobie opinii na temat Kruka i zostawić tylko miłe wspomnienia, a tu pojawia się problem. Czy warto oglądać 2 część? Wiele osób twierdzi, że jest o wiele gorsza. Jak sądzicie?
pierwsza czesc 8/10
druga 4/10...tak moim zdaniem... :P
podobno trzecia jest dobra....
jak obejrze za kilka dni, to dam Ci znac...
szczerze, to obejrzałem dzisiaj iiiiii średnie. Z jednej strony jest "lekki" klimat pierwszej części, a z drugiej wiele
niespójności ,niewyjaśnionych wątków i jak dla mnie średnia i mało dopracowana historia. Mogła być więcej ciekawych szczegulików, a także klimat nie oddawał już tego nwm jak to nazwać.. "uczucia" tajemnicy i grozy.
na trzecia czesc, to juz wogole szkoda czasu... 3/10 i niech ktos mi odda 100minut zycia....:/
Każda następna jest gorsza od poprzedniej. Wczoraj z ciekawości obejrzałam 4. Masssakra... Jedyny i słuszny "Kruk" to pierwszy. Kolejne to jakieś tandetne próby kontynuacji.
Osobiście uważam, że "Kruk. Zagadka zbrodni" jest dość ciekawy, choć nic nie pobije pierwszej części "Kruka", 5 historia wprowadza w zupełnie inny świat. Na szczęście brak tam takiej kiczowatości jak w częściach od 2-4.
Mam ten sam problem, z tym, że "jedynka" mnie nie zachwyciła. Jedynym powodem dla mnie byłoby obejrzenie ze względu na Iggiego, ale chyba nie warto, skoro nawet fanom się nie podobała kontynuacja.
Dla mnie jedynka była super dwójka nieco gorsza. jedynka miała niepowtarzalny klimat, no i ten mrok, dwójka miała tylko klimacik jedynki ale za to była o wiele mniej mroczna. Trójka już w ogóle średnia a czwórka to mega niewypał. Nie mniej jednak 1 i 2 to cześć które warto obejrzeć a trójkę z ciekawości, czwórkę omijać szerokim łukiem.