Cusack tak przypomina Edgara Allana jak Kaczyński Obamę. Filmu jeszcze nie można zobaczyć, więc się nie wypowiadam, ale głównego bohatera można byłoby lepiej dobrać ( pod względem podobieństwa, oczywiście, bo aktorskiego talentu temu panu nie odmawiam ). Dlaczego w starych filmach można, a w nowych nie? Mało tego, widziałam już zdjęcia i raczej kiepsko go ucharakteryzowali. I nie chodzi tylko o to, że na pijaka i narkomana to on tam nie wygląda...
na temat nic nie dodam, ale textem "jak Kaczyński Obamę" wywołałaś u mnie histeryczny śmiech :D
pozdrawiam :)
Mi obrazuje do tej pory:) A co do Poego i Cusack'a, to nie mam pewności. Dobry z niego aktor, ale problem tkwi we mnie. Mam tak, że jeśli zobaczę kogoś w danej (charakterystycznej) roli, to moja wyobraźnia nie odpuszcza. Obawiam się, że tak samo będzie i tym razem. Przykładowo Depardieu - aktor dobry, nawet bardzo, tylko oglądając go w postaci Vatela miałam przed oczami Obelixa. Dlatego też wydaje mi się, że zamiast Poego (mojego ulubieńca) będę widzieć popijającego pisarza z hotelowego pokoju :)
trouillefou : miałam to samo oglądając Vatela, mimo tego uważam ,że to genialna rola Depardieu :) co do Kruka -nie mogę sie doczekać,tymbardziej,że czytałam książkę "Kruk" Joela Rose,która nie wiem dlaczego,wydaje mi się mieć sporo wspólnego z filmem,a Cusack całkiem mi pasuje, na pewno na poetę,pytanie czy na ostro pokręconego poetę również:)
Cusack wygląda kozacko ale bardziej mi się kojarzy z tym gościem z kreskówki o Spider-manie:
http://media.comicvine.com/uploads/0/3739/141127-86415-baron-mordo_large.JPG