PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=561591}
6,8 29 tys. ocen
6,8 10 1 29060
5,5 12 krytyków
Kruk. Zagadka zbrodni
powrót do forum filmu Kruk. Zagadka zbrodni

Miałem wczoraj przyjemność zobaczyć ten film. Ogólnie zrobił na mnie dobre wrażenie ze względu na sam motyw przewodni filmu i atmosfera jaka mu towarzyszyła jednak w kilku momentach filmu czułem się tak jakby film przeskoczył mi o minutę do przodu - zabrakło kilku sensownych ujęć w niektórych scenach jak np. podczas przyjęcia gdy zabójca wyprowadził z pałacu Emily - zbyt łatwo mu to przyszło czy chociażby scena w "katakumbach" gdy policjanci rozkopując ścianę natykają się na mordercę i jego ofiarę. Po co ten cały cyrk z murowaniem itp jak wystarczyło tylko obejść ścinę i przejść na sąsiedni korytarz bo z tego co widzieliśmy policjant nie miał problemu żeby gonić przestępcę. Niby nic a jednak ta scena popsuła cały wizerunek budowany przez reżysera.

ocenił(a) film na 5
personboss

co do szczegółów: morderca nalewa truciznę do kieliszka "po brzegi", a kiedy podsuwa ją bliżej Poe, jest tego 2/3 kieliszka. Pomysł może ciekawy, ale reżyser sobie nie poradził. Kiedy detektyw wysyła policjanta samego na drugą stronę kościoła, wiadomo, że coś musi się wydarzyć. Ten dzieciak w teatrze ? Miał być klimat, ale czegoś zabrakło...