Krwawa profesja

Blood Work
2002
6,8 15 tys. ocen
6,8 10 1 15136
6,2 8 krytyków
Krwawa profesja
powrót do forum filmu Krwawa profesja

Mam na koncie 30 filmów Clinta i ten zdecydowanie wyróżnia się in minus. Od strony technicznej jest nawet ok choć maestrii "Wyjętego spod prawa" czy "Million dollar baby" nie dosięga ale... największy zarzut wobec tego filmu to dialogi, są one tak do bólu schematyczne i pozbawione sensu że to aż przesłoniło mi resztę filmu. A szkoda bo mogło być nieźle.

ocenił(a) film na 6
tomash_10

Poza scenerią statku (krótko się tam niestety rozgrywała akcja) i głównym wątkiem mordercy obdarowującego przez zabijanie - nuuuudy i przewidywalność :/
Chociaż sam morderca - podtrzymujący życie zabijaniem... podciąga film w górę

ocenił(a) film na 6
Curious_321

Film miał szanse zostać dobrym kryminałem, niestety - zdobywanie szczytów skończył w momencie, gdy okazało się, że
========= SPOILER =============
mordercą jest jego znajomy.
Takie "akcje" są, dla mnie, do zaakceptowania w trillerach/horrorach. Wiem, że życie pisze różne scenariusze, ale można to było zrobić bardziej ambitnym.

ocenił(a) film na 7
Ogre2000

dla mnie schematyczne 'morderca jest caly czas w poblizu' nie jest takie straszne jak scena seksu miedzy 30 letnia latynoska i 75 letnim clintem. no bez przesady :D

ocenił(a) film na 7
vorthess

Troszkę to dziwne. : ) Nawet na jej mamę byłby za stary, a pewni hot chica z niej. ; p

vorthess

e tam nie takie sztuki się stuka

ocenił(a) film na 6
vorthess

hehehe dokładnie o tym samym pomyslałam, Clint niestety już w tym filmie wygląda staro a tu młoda latynoska zaciąga go do wyrka. No bez przesady. Również uważam, że dialogi średnie, jakiś cały ten film miał niewykorzystany potencjał. Zapowiadął się fajnie, ale im dalej w las tym gorzej. Całe stado policjantów bada sprawe i nic. Aż tu nagle weteran na pokładzie i jazda, dostrzega szczegóły , których nikt wcześniej nie zauważył.

Ogre2000

fakt ten motyw lekko trąci kiczem ale na tamte czasy to jeden z pierwszych o takim zwrocie akcji później czyli teraz już można powiedzieć że wszyscy są do tego przyzwyczajeni.
Chociaż właśnie o to w scenariuszu chodziło że przestępca zbliżał się do policjanta celowo aż został jego znajomym.

tomash_10

bez przesady film jest naprawdę dobry.
Jaki dialog jest pozbawiony sensu nie rozumiem a w Milion dolar baby takie same dialogi

tomash_10

no ja mam na chwilę obecną 47 filmów i Krwawą profesję oceniam na 9. Film bardzo mi się podoba.

użytkownik usunięty
tomash_10

Jak dla mnie najsłabszym Jego filmem jak na razie jest "J. Edgar". W każdym razie jeśli chodzi o reżyserię, to najsłabszy z tych, które widziałam. Na pewno można było z niego wyciągnąć więcej, a wyszedł blado i nijako.

ocenił(a) film na 4

Film oglądałem ponad trzy lata temu więc nie spodziewajcie się teraz po mnie cytatów ;) W każdym razie teraz mam na koncie 59 obejrzanych pozycji Clinta i podtrzymuję swoje zdanie - ten film to gniot. I mówię to przy całym szacunku i podziwie dla Clinta - mojego ulubionego aktora/reżysera