PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200092}

Krwawy diament

Blood Diamond
2006
7,5 269 tys. ocen
7,5 10 1 268522
6,9 42 krytyków
Krwawy diament
powrót do forum filmu Krwawy diament

Problem.

ocenił(a) film na 6

Zdaję sobie sprawę z tego, że jest to beznadziejne miejsce na tego typu wypowiedzi i przepraszam, ale... Mam problem z Quick Timem. Co w pewien sposób łączy się z filmem jako takim, ponieważ nie mogę ściągać zwiastunów :-). Otóż dźwięk jest ok, ale obraz... zielone albo czerwone paski, nic więcej. Już chyba cztery razy odinstalowałam i zainstalowałam od nowa ten program, a dalej jest to samo. Czy ktoś może umie temu zaradzić? Proszę, pomóżcie, bo ja nie mogę żyć bez zwiastunów.

ocenił(a) film na 7
Ellesmera

sprobuj sciagnac i zainstalowac nowsza albo starsza wersje quick time'a, moze pomoze tez program ffdshow (w google znajdziesz w 3s ;). poza tym, musisz ogladac zwiastuny akurat w quick time? sprobuj np. allplayer albo bsplayer i zwiastuny w innym formacie. powodzenia

ocenił(a) film na 6
stan_acm

Dziękuję za radę, ale... Co się robi z tym ffdshow? Pewnie to głupie pytanie, ale ja się komletnie nie znam. Kompletnie.

ocenił(a) film na 6
stan_acm

Hm... Ściagnęłabym inną wersję Quick Time'a, ale oczywiście nie wiem skąd.

ocenił(a) film na 6
stan_acm

Ok - ściągnęłam starszą wersję Quick Time'a i wszystko super. Działa. Tyle, ze jak ściągnęłam jakiś zwiastun, to już nie. Działają tylko te, które miałam cześniej na komputerze! ;-(

Ellesmera

Witaj! Hm... ja używam do oglądania plików QT zwykłego Windows Media Player'a. Wszystko polega na tym, że trzeba zainstalować kodeki które umożliwiają takie odtwarzanie.
http://www.idg.pl/ftp/pobierz/pc/12946.html
To link do pakietu kodeków, zawierający "QuickTime Alternative", czyli kodek dzięki któremu można oglądać QT-pliki w dowolnym odtwarzaczu video na komputerze. Plik do pobrania jest dosyć spory (30MB) ale zawiera wiele kodeków, tak więc możesz po zainstalowaniu zapomnieć na długo o filmach które nie działają.
Instalacja może przerazić, ale po prostu przeczytaj wszystko, wyszukaj i zaznacz z listy proponowanych przez instalator kodeków właśnie QT Alternativ. A na którymś z następnych okienek pojawi sie pytanie, jaki ma być domyślny odtwarzacz dla plików QT. Jak zaznaczysz Windows Media Player - po kliknięciu na plik QT będzie się on otwierał właśnie w tym programie.Powodzenia w instalacji, a jak coś to kliknij...

ocenił(a) film na 6
_R_S_

Zainstalowałam te kodeki czy coś. Tyle, że dalej jak ściągam jakiś zwiastun, to obojętnie w którym programie - jest tylko głoś :-(.

Ellesmera

A odinstalowałaś najpierw stare kodeki? Proponuje najpierw odinstalować wszystkie kodeki w Panelu sterowania, a później zaistalować jakiś nowy zestaw kodeków, np Klite, czy All in 1

ocenił(a) film na 6
leszczuk

A czy ja miałam zainstalowane jakieś inne kodeki? Żebym ja w ogóle wiedziała co to są te kodeki...

Ellesmera

ściąganij Quick Alternative, WYWAL QUICK TIMEa, bo to beznadziejny program.. powiedz czy filmik pójdzie na QA