Od długiego czasu czekam na ten film i koniecznie chcę go obejrzeć, ale mam mały problem: jestem zupełnie nieprzystosowana do brutalności czy ogólnie przemocy w filmach i niestety przez to nie mogę oglądać połowy filmów, które chciałabym obejrzeć :/ Np. ledwo przebrnęłam przez The Departed (Infiltracja) ale cieszę się, że jednak mi się udało, bo film był naprawdę dobry.
No więc jak jest w przypadku Krwawego Diamentu? Dużo w nim krwi, strzelanin, publicznych egzekucji czy innych rzeczy w tym stylu?
Niestety sporo.Ale film bardzo dobry POLECAM ! :)Myślę ,że jak przebrnęłaś przez Infiltracje to z tym też nie będzie większych problemów. Pozdrawiam !
Jest to film dla mas wiec nie można mówić o zbyt realistycznie pokazanej przemocy czy egzekucji. Mamy ruch rewolucyjny wiec oczywiście jest tu napadów, najazdów, strzelania i zabijania od groma, bo w dużej mierze na tym bazuje ten film (nie chcę się powtarzać więc odsyłam do mojego tematu). Krwi po prawdzie tu niewiele. Nawet w scenach z założenia brutalnych kamera pokazuje to w taki sposób, że żadnych szczegółów nie da się zobaczyć. Sceny ukazane tak jak w Blood Diamond w dzisiejszych czasach nie budzą w typowym widzu niesmaku.