PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1081}

Krzyk 3

Scream 3
2000
5,7 31 tys. ocen
5,7 10 1 31019
4,7 23 krytyków
Krzyk 3
powrót do forum filmu Krzyk 3

K3 nie jest ani straszny ani śmieszny ("Straszny Film" był przynajmniej śmieszny). Nie trzyma w napięciu, a morderca jest łatwiejszy do przewidzenia niż poprzednio. Głosem martwego Randy'ego reżyser próbuje usprawiedliwic się z niedorzeczności fabuły, podpierając się trylogiami Star Wars i Ojca Chrzestnego. Przepraszam, ale w Powrocie Jedi nie bylo takich przekretow jak tu. Craven chyba raczej wzorował się na telenowelach wenezuelskich i na Dynastii. W każdym razie teraz wszyscy myślą, że to już koniec Krzyków, ale ja nie jestem pewien. Po tym co widziałem w trójce nic mnie już nie zdziwi. Nawet gdyby Sidney zginęła, to pewnie zmartwychwstałaby w nastepnej części. Są co najmniej dwa sposoby: tak jak Młode Wilki 1/2 albo tak jak Obcy: Przebudzenie. Ale rekordzistką i tak jest Lara Croft, która umiera w części czwartej, w piątej powraca we wspomnieniach, a szykuje się już część szósta, w której Lara pewnie wygramoli się wreszcie spod tej piramidy na kolejne cztery części. W tym zestawieniu "ostatnia" część Krzykliwej trylogii wypada raczej blado. Dam 6 punktów, bo w końcu nie jest gorsza od Krzyku 2

[11 grudnia 2000, Polonia, Łódź]