PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=260505}

Książę Persji: Piaski czasu

Prince of Persia: The Sands of Time
2010
6,9 161 tys. ocen
6,9 10 1 160658
5,5 27 krytyków
Książę Persji: Piaski czasu
powrót do forum filmu Książę Persji: Piaski czasu

Nie wiedziałem że ten film jest robiony. Będę w kinie jako pierwszy!

ocenił(a) film na 6
Muszrom

No to powodzenia! :D

ocenił(a) film na 8
Palpatine

Czy coś może mi w tym przeszkodzić :D ? może coś mi umknęło... ?
Piaski Czasu oraz Fahrenheit 451 to filmy na których naprawdę będę stał pod drzwiami kina zaraz w dniu premiery i to na pierwszym seansie, nawet jeśli to będzie 9 rano. Na bok Watchman, nowy Terminator, na bok każdy hitowy szit o superbohaterach. Z was zrezygnuję, ale Księcia oraz zwłaszcza z Fahrenheita na pewno nie :D

ocenił(a) film na 7
Muszrom

Ale chodzi Ci o Polską premierę czy Światową :D ??
Bo na światową będzie ciężko :P
.
.
.
.
.
.
.
.
oczywiście taki żarcik ;p
ja też czekam na ten film z niecierpliwością, ale jeszcze rok i 4 miesiące :(

ocenił(a) film na 8
Gimer1992

Uh, nie łapię tych żarcików, w końcu data premier jest taka sama... mam zły dzień. Ale mam dla siebie wytłumaczenie-wczoraj była imprreeeezzzaa i dziś płacę za to frycowe ;)

Co do Księcia-po prostu na pewno go obejrzę w kinie, temat jest bardzo atrakcyjny, gra była kapitalna, doceniam i szanuję aktora grającego Princa, czyli wszystko zapowiada świetne kino.

Gdyby polska premiera Fahrenheita była 3 miesiące po światowej, to prędzej pojechałbym na seans np: do Berlina. Z Poznania to 4 czy 5 godzin pociągiem, do przeżycia.
"451 stopni Fahrenheita" to dla mnie książka wyjątkowa. Mówiąc nieco wyniośle, ona zmieniła moje życie, mnie samego. Frank Darabont to reżyser filmów nr 2 i 10 wśród wszystkich tytułów na Filmwebie-to mówi samo za siebie. Odliczam dni do premiery filmu, choć nic na razie o filmie nie wiadomo :(
Czekam z niecierpliwością.

ocenił(a) film na 7
Muszrom

To jeszcze tylko 458 dni :)
Tylko albo aż.
Ale istnieje jeszcze takie coś jak opóźnienia :/
Oby nie tyczyły się Prince'a

Rzeczywiśie film może być świetny
Reżyser: Tu się nie boję, nie jest zły, ma na koncie spore hity

Aktorzy: cenię Jake'a , ale ta Gemma nie jestem do niej przekonany, w Bondzie szału nie było, ale to całkiem inny gatunek chciaż też akcja, zobaczymy. Ben Kingsley o jego grę się nie martwię jest już na tyle doświadczony, że sobie poradzi. Co do reszty nie kojarzę ich.

Muzyka: Będzie cudowna, Harry daje radę w końcu jest 12 :P na FilmWeb robi muzykę do Shreka, Madagaskaru, Opowieści z Narnii, telefonu, Deja Vu. Więc o sferę dźwiękową się nie boję

Jak dla mnie będzie wielki HIT

ocenił(a) film na 8
Gimer1992

Dokładnie tak-spodziewam się przeboju, czegoś wielkiego na miarę Indiana Jonesa. Dlaczego? bo pewnie dostaniemy trylogię oraz w końcu wielu ludzi wychowało się na klasycznym PoP z roku 89, i grało w następne części, a teraz jeszcze więcej osób miało styczność z trylogią i z najnowszym next genem. To daje dużo grono potencjalnych widzów, i to tych młodszych i nieco starszych. Mam nadzieję, że tytuł Piaski czasu sugeruje trzymanie się trylogii Pop. Jeśli tak, byłoby świetnie, gdyby trzymano się klimatu z każdej części gry i tak pierwszy film byłby bajkowy, drugi mroczny, a trzeci byłby misz-maszem.

Oby wszystkie problemy omijały tą produkcję !

ocenił(a) film na 7
Muszrom

Przecież Pop się sprzedaje jak ciepłe Bułeczki. i ponoć następna część ma się pokrywać z premierą filmu. Więc wynika z tego że będą się nawzajem promować: film grę, gra film. ale nie jestem pewien czy to prawda.

ocenił(a) film na 8
Gimer1992

Heh :D Jestem wielkim fanem PoP gier a zwłaszcza trylogii SoT, WW i TT :P Ta część na pewno będzie taka Bajkowata ale żeby nie sknocili tylko następnych części :D O, i ciekawe jak odwzorują Mrocznego Księcia z TT :D Jakby zrobili z tym łańcuchem co tak skakał to by była faza :D

Muszrom

Jeśli chcesz być pierwszy to będziesz chyba musiał ze mną stoczyć walkę, bo jak będzie trzeba to przyjdę tydzień wcześniej xD Oczywiście żartuję. Co do gry to jest to jedna z moich ulubionych, najlepsza część to WW ... :)

ocenił(a) film na 8
p4nic

Myślę, że będzie więcej takich jak my.
Na dobrą sprawę porządnie grałem tylko w Piaski Czasu (no i w klasycznego Popa), ale to mi wystarczyło żeby się zakochać w tym klimacie.
A na film pójdę na pewno, ponieważ wiem, że jest to kapitalny materiał na film, w dodatku widać rzetelne podejście do tematu przez producentów.
Czekamy !