PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=260505}

Książę Persji: Piaski czasu

Prince of Persia: The Sands of Time
2010
6,9 161 tys. ocen
6,9 10 1 160658
5,5 27 krytyków
Książę Persji: Piaski czasu
powrót do forum filmu Książę Persji: Piaski czasu

Wiedźmin

ocenił(a) film na 10

kolejny film na podstawie gry fajnie by było jak by któryś z ,,lepszych" reżyserów podją się nakręcenia NASZEGO WIEDŹMINA Geralta z Rivi mógł by powstać naprawde fajnt film

szocik19

Ja bym raczej wolał, by w pierwszej kolejności nakręcili Wiedźmina na podstawie książek, a zwłaszcza wiedźmińskiej Sagi, jednak w o wiele lepszym stylu i smaku niż tamta całkowicie oderwana fabularnie od opowiadań dziwaczna karykatura i parodia dzieł Sapkowskiego. :P Dopiero później mogliby ekranizować grę, która jest swoistą kontynuacją cyklu (i za to tą grę uwielbiam :))...

ocenił(a) film na 10
Hostile

no właśnie fajnie by było zobaczyć Białego Wilka na ekranie.Ciekaw jestem kto mógł by zagrać głowną role ;/

szocik19

Akurat Żebrowski mi w tej roli nie przeszkadzał, a Amerykanie raczej nie poczują słowiańskiego klimatu i film by spierniczyli.

Douger

Dokładnie, Żebrowski akurat w tej całej porażce filmowej pod dumnym tytułem "Wiedźmin" wypadł najlepiej i jak najbardziej pasuje mi do Geralta. :D

szocik19

Zgadzam się z przedmówcami, Żebrowski całkiem dobrze grał wiedźmina (a to, że sam film to wg mnie syf to inna sprawa, dlatego nowa ekranizacja by się przydała)

ocenił(a) film na 7
Azakal

ja bym był za tym, by ten film zrealizowano w Wielkiej Brytanii, a co do Żebrowskiego to ja tak naprawdę to nie wiem, czy by się teraz do tej roli nadawał. Chciałbym, by Wiedźmin na srebrnym ekranie był podobny do tego z gry nie tylko kolorem włosów.

jajcu11

Wiedźmin po amerykańsku byłby jeszcze gorszy niż ten nasz bo nasz może reprezentował bidę z nędzą pod wieloma względami ale przynajmniej był swojski. Jakby go zrobili w Hollywood to na pewno wizualnie byłby świetny ale reszta jakoś mi się nie widzi.

Co innego koprodukcja naszych z amerykanami. My dajemy odpowiednich aktorów i ekipę (bo mamy dobrych fachowców, niestety ekipa która robiła Wiedźmina się do nich nie zalicza) a Hollywood daje kasę i technikę. A potem jak chcą to niech sobie dubbingują coby się nie zmęczyć za bardzo czytaniem napisów w kinie ;p