Obawiam się. Niestety boję się co stanie się z Duszą Wojownika... I czy w ogóle Bruckheimer postanowi ją zrobić. Wg mnie to zdecydowanie najlepsza część gry, ale jak każdy kto grał w Piaski i DW to wie, że przy tej drugiej grze ta pierwsza wygląda jak bajka o misiu Puchatku przy Kommando :D Dwójka jest mroczna, klaustrofobiczna, podnosząca ciśnienie w momentach, w których nie wiemy co jest za rogiem... a jedynka to typowa bajka, nastawiona na odbiór przez młodszych... Mam nadzieję, że Disney zrobi poważny film, nastawiony na interpretację DW a nie pójdzie własną drogą robiąc z tego kolejną baśń dla dzieci...
Ja również uważam, że PoP Dusza Wojownika była dużo lepsza niż Piaski Czasu, ale niestety podobno Jordan Mechner był odmiennego zdania i jesli film miałby mieć jego błogosławieństwo to raczej klimatem nie nawiąże do DW a szkoda.
Obawiam się, że jeżeli już zaczną realizować film to raczej będzie w bajkowej konwencji ,przecież to Disney, szkoda bo gra to gotowy scenariusz filmowy, na szczęście są święta i można sobie znów pograć i przypomnieć trylogię....:D
mnie tam z drugiej części najbardziej odpowiadała muzyka ale na taką tez nie ma co liczyć w filmie, a czy w ogóle on powstanie chyba na razie nic na ten temat nie wiadomo...
no właśnie... trochę niefartownie, że za Księcia wziął się akurat Disney. Mechner sam stwierdził, że Dusza Wojownika i Dwa Trony to całkowite odejście od jego baśniowej idei...
Cóż, niezbyt to cieszy. Aż by się chciało poczuć mroczny klimat Dwójki, z księciem siekącym sobie wśród wrogów drogę do uwolnienia od klątwy piasków czasu, upiora maski, czy choćby i niezbyt ważnego dla fabuły ale interesującego Mistrza Kruków... Może zdarzy się jednak cud i ujrzymy DW taką jaką była gra. Trzeba być optymistą :)
Wy baprawdę wierzycie że powstanie sequel skoro jedynka niespecjalnie dobrze zarabiała?
Chętnie bym zobaczył kontynuację, choć mam gdzieś na podstawie jakiej częsci gry by była bo i tak grałem tylko w pierwszego Księcia jeszcze na Amidze, ale raczej nie ma co liczyć na kolejną część. Sad but true.
Wiele straciłeś nie grając w odnowioną wersję POP, gra jest naprawdę świetna i uzależnia jak narkotyk :) Szczerze chciałabym aby powstała kolejna część filmu ale nie wyprodukowana przez Disneya, mnie pierwsza część filmu podobała się była baśniowa tak jak pierwsza część gry, dużo kolorów, miłosna historia no ale co do kolejnych części (o wiele lepszych) .... nie wiem co by z tego wyszło ????