Księżna

The Duchess
2008
7,4 89 tys. ocen
7,4 10 1 88894
6,3 22 krytyków
Księżna
powrót do forum filmu Księżna

Mam pytanko, bo chcę obejrzeć film z kuzynem i on ma dopiero 10 lat, co prawda nie będzie oglądał dokładnie, ale mimo wszystko.
Więc mam pytanko czy w filmie jest dużo nagich scen? Scen seksu itp.?
Bo zwiastun mnie troszkę zastanowił..

Euforia_N

jest scena gwałtu i wiele scen które pokazują seks w absurdalny sposób. Odgłosy i nagość występuja także, ale niezależnie od ich intencjonalności z całą pewnościa nie polecam tego filmu dla chłopca w tym wieku, gdyż problemy poruszane w scenariuszu odnoszą sie do kwestii moralności w zdradzie i odpowiadaniu na pytania o życie w cierpieniu i klatce stworzonej przez uwarunkowania polityczno-społeczne oraz wyborów pomiędzy życiem a egzystencją. Nie mam pojęcia dlaczego postanowiłaś obejrzeć ten film z dzieckiem, ale skoro zależy Ci na kostiumowym-polecam "Dumę i Uprzedzenie". Jest zabawny, nie zawiera nic, czego dziecko nie powinno zobaczyć a nade wszystko opowiada o miłości, a nie tragedii życia w uwięzi bez miłości, a z poczucia obowiązku. W dodatku "Księżna" jest opowieścią o charakterze tragicznym-bohater jest postawiony w sytuacjach, w których każdy wybór jest zły. Czy dziecko nie powinno wierzyć, że w życiu można osiągnąć wszystko, czego się pragnie?

ocenił(a) film na 7
Euforia_N

Raczej nie polecam oglądać tego filmu z dzieckiem scen łóżkowych jest kilka m.in. wspomniana powyżej scena gwałtu. Ponadto 10 latek może znudzić się filmem oraz nie do końca go zrozumieć
Oczywiście pochwalam twoją chęć zapoznania kuzyna z ambitniejszym filmem bo większośćdorosłych co wolą puścić pierwszą lepszą głupią bajkę, jednak ,,Księzna" to chyba nie najlepszy wybór, poleciłabym np. ,,Czas wojny" - też historyczny choć epoka inna ale jest bardziej przeznaczony dla dziecka.

wilma87

"Czas Wojny" - jak dla mnie jeden z najlepszych filmów. :)

ocenił(a) film na 7
wilma87

Nie najlepszy wybór- bo to właściwie film o pedofilu jakby spojrzeć nowocześniej :)

ocenił(a) film na 8
Euforia_N

Zdecydowanie nie! Właśnie, Dumę i uprzedzenie lub Jane Eyre tudzież Rozważną i romantyczną lepiej obejrzyjcie, też kostiumowe i z dobrą obsadą, a są pięknie opowiedziane. A jak ma 10 lat to najlepiej coś z Disneya albo którąś z animacji Dream Works mu coś puść i będzie się cieszył, a i ty nie będziesz się nudził.

Euforia_N

nie m asz juz co robic tylko chodzic z dzieckiem na takie iflmy?? ogarnij sie i zabierz GO NA JAKĄŚ BAJKE