Księżna

The Duchess
2008
7,4 89 tys. ocen
7,4 10 1 88894
6,3 22 krytyków
Księżna
powrót do forum filmu Księżna

O ile kostiumy świetne, (naprawdę podziwiałam jej w niemal każdej scenie) tak film średnio przypadł mi do gustu. Dość szybko mnie znudził i mimo iż jak ktoś już wspomniał jest ładnie zmontowany i ogólnie przyjemny w obrazku nie widziałam tragedii w postaci samej księżnej. Czy to kwestia gry aktorskiej panny Knightley? Możliwe, że po prostu niezbyt dobrze czuła się w tej roli chociaż jako aktorka zdążyła mnie do siebie przekonać w innych filmach. Na mój gust zbyt delikatny. Mimo wszystko warto obejrzeć żeby samemu wyrobić sobie zdanie.

ocenił(a) film na 7
spallina

Osobiscie nie jestem zbyt przekonana do panny Knightley, ale co do reszty wypowiedzi absolutnie sie zgadzam :)

ocenił(a) film na 7
spallina

osobiście zgadzam się. bynajmniej po części. film "ładny", aczkolwiek bez szału. dobra gra aktorska, ale zakonczenie w ogóle mi się nie podobało. nagle "wszyscy są szczęśliwi". no cóż.. zdecydowanie nie wywarł na mnie takiego wrażenia jak "Kochanice króla"...

alex_67

Jak nie umiesz k**** m** używać słowa "bynajmniej" to go NIE UŻYWAJ!!!

ocenił(a) film na 7
ms_Glizda

błąd, przyznaję. ale nie musisz się wpieniać. jak nie masz nic do powiedzenia na temat filmu, a tylko wytykać błędy innym to zmień forum. nie o to tu chodzi.

alex_67

Muszę się wpieniać, bo używacie tego słowa w złym znaczeniu nagminnie i właśnie przez takich jak Ty i dla takich jak Ty językoznawcy są zmuszeni zmieniać znaczenia wyrazów z ku#wa tradycją, tylko dlatego, że wam nie chce się od czasu do czasu zaglądnąć do jakiegokolwiek słownika!

ocenił(a) film na 7
ms_Glizda

każdemu może się to przytrafić. co innego jak ktoś tak nagminnie mówi\pisze. nie znasz mnie więc nie mów o mojej znajomości języka, elokwencji i poprawności językowej. nie obrażam Cię, więc nie wiem po co po mnie jedziesz. przyznałam się do błędu, a Ty wciąż próbujesz udowodnić, że jesteś wielkim znawcą języka polskiego... wysławianie się z wiecznym "k##wa" obrazuje, iż Twoje słownictwo jest o wiele gorsze.

alex_67

Każdemu się może przytrafić o ile nie przytrafia mu się za często. Po Twoim wpisie tu i po Twoim wpisie widniejącym na Twoim profilu najnormalniej w świecie wnioskuję, że to nie jest zwykłe "przytrafiło mi się", tylko nie znasz znaczenia tego wyrazu. Koniec kropka! I mnie nie przekonuj, że znając znaczenie jakiegoś wyrazu może się komuś "przytrafić" użyć go w złym znaczeniu więcej niż raz. Nigdzie nie napisałam ani jednego słowa o Twojej "znajomości języka, elokwencji i poprawności językowej" więc bądź łaskawa nie dodawać sobie treści tylko po to, żeby się pokłócić. A co do mojego "ku#wa" - słownictwo słownictwem, przynajmniej użyłam wyrazu zgodnie z jego znaczeniem, więc sorry, ale F#CK OFF! :)

ocenił(a) film na 7
ms_Glizda

człowieku, opamiętaj się! każdemu może przytrafić się BŁĄD. jeden wyraz o niczym nie świadczy. aczkolwiek nie oznacza to, że jestem ułomną językowo osobą. przecież nie mówię, że jestem zajebista i wszystko wiem. błąd ok,ale nie musisz się do mnie od razu rzucac i sypać "ku**ami"! poza tym wolę popełnić błąd niż klnąć.

alex_67

Ty sobie sama wrzucasz i sama po sobie jeździsz. :D Ja piszę tylko, że nie wiesz co znaczy "bynajmniej", a Ty piszesz o jakichś ułomnościach językowych. :D To Ty się opamiętaj, bo uprawiasz tutaj jakąś nadinterpretację, a w dodatku jesteś przewrażliwiona na swoim punkcie. Mam gdzieś Twoją ogólną poprawność językową. Ro-zu-miesz? Śmieszy mnie to już. Koniec dyskusji. Przynajmniej z mojej strony. ;) Trzymaj się.

Btw, pisze się "kląć", nie "klnąć". :x

ocenił(a) film na 7
ms_Glizda

co za człowiek.. weź daruj sobie swoją ogólną i życiową mądrość... masz rację. koniec dyskusji. nie będę się bronić, bo najwyraźniej nie rozumiesz co piszę. może i z błędami, ale jak nie ogarniasz tego to Ci współczuję.