Księżna

The Duchess
2008
7,4 89 tys. ocen
7,4 10 1 88894
6,3 22 krytyków
Księżna
powrót do forum filmu Księżna

Jaka chłopczyca ? o czym ten facet pisze. Keiry to piękna aktorka co widac w nie jednym filmie.
Że płaska jak deska ? - To znaczy ,że kobiecośc to dla pana Tomasza tylko cycki ?!
A jeśli chodzi o film , to moim zdaniem jest porywający i piękny. Naprawdę mało dziś tak dobrego kina !

ocenił(a) film na 9
hultaj3

Niestety, na to wygląda. Kolesia widocznie ciągnie do rubensowskich kształtów, preferencji się nie wybiera...
W pełni popieram powyższą opinię, od siebie dodam, że z chęcią zobaczył bym urodziwą i kobiecą panią Knightley w podobnym filmie.

ocenił(a) film na 7
spamforwally

Więc obejrzyj dumę i uprzedzenie :)

ocenił(a) film na 9
Darren24

Oczywiście że obejrzałem :) to była pierwsza pozycja, po którą sięgnąłem po Księżnej... jednak tam kreacja była bardzie teatralna, wpisana w pewien schemat powielany w wielu poprzednich dumouprzedzeniowych filmach. Mimo wszystko uśmiech pozostał ten sam:)

ocenił(a) film na 6
hultaj3

Popieram, Keira jest piękną kobietą. Krucha i delikatna uroda jest jej wielkim atutem, a kto uwłacza jej (i podobnym paniom) kobiecości ze względu na mały biust, musi być - kolokwialnie rzecz ujmując - kompletnym idiotą ;) I to już nie jest kwestia gustu, tylko dość przedmiotowego traktowania kobiet, co powinno być tępione, jak szczury czy karaluchy.

ocenił(a) film na 6
miss_obscene

Swoją drogą, przyznaję, że trochę zdziwił mnie wybór bardzo szczupłej Keiry do tej roli, bo wydaje mi się, że w tamtych czasach panowała "moda" na zupełnie inne kształty u kobiet - pełne i krągłe. Z resztą widziałam portret prawdziwej Georginy Cavendish, która na pewno szczupła nie była. Ale szlachetne rysy Knightley zrobiły swoje i bardzo naturalnie wcieliła się w jej postać ;)