No właśnie: na oryginalnym opakowaniu kartonikowym (albowiem jest to niby-książka z dodatkiem płytki) napisali: "tylko 19,99zł". Ale to jest teraz pod spodem, gdyż całość oklejono warstwą przezroczystej filii a na niej nowa naklejka z ceną: 6,99zł. Przy kasie obowiązuje oczywiście ta niższa cena "bardziej zewnętrzna". Zapewne średnio im się sprzedawało.
No i co? Ano, bardziej wart 6,99 niźli 19,90. Scenografia (w dużej części zapewne wnętrza autentyczne) oraz kostiumy - zapierają dech w piersi.
Lecz sama historia księżnej, jej małżonka i jego kochanki - raczej pozostawia widza obojętnym; jakaś taka opowiadana na chłodno. W sumie średnio mnie interesują te dramaty z życia klas najwyższych sprzed niemal dwóch i pół wieku. Ale może inni widzowie mają inaczej?
Najsłabszym punktem pozostaje chyba kreacja Keiry. Ta ładna z twarzy aktorka niezwykle często ogranicza całą swą mimikę do charakterystycznego lekkiego rozchylenia warg.
Mi osobiście film bardzo przypadł do gustu, a zazwyczaj nie trawię filmów tego typu... nawet mnie ta historia wzruszyła