Księżna

The Duchess
2008
7,4 89 tys. ocen
7,4 10 1 88894
6,3 22 krytyków
Księżna
powrót do forum filmu Księżna

DLACZEGO TYLKO W TYCH MIASTACH ????? TE HELIOSY SA JEDYNE W POLSCE w ktorych zobaczyc bedzie mozna KSIEZNĄ...nie wiem czemu tak dziwnie..???

heliannahelianna

W multikinie w Zabrzu też puszczają ten film;)

syndia2

No więc ZABRZE jeszcze ale dlaczego tak malo kin...???????

ocenił(a) film na 7
heliannahelianna

czekałam na ten film cały rok i niestety kielecki kinoplex rowniez sprawił mi tę "niespodzianke"
Nawet w Krk nie ma? o.O

Gin

W Krakowie grają. Był nawet na maratonie sylwestrowym w Arsie.
Chyba, ze chodziło o wyspę w Chorwacji...

ocenił(a) film na 7
heliannahelianna

Bardzo się cieszę z powodu sławności Katowic. Mianowicie kiedyś w ogóle nie były brane pod uwagę, a teraz zaczynają istniec. Castingi do programu ,,Mam Talent'' w Teatrze Wyspiańskiego a teraz,,Księżna'' w kinach (pomijając ważniejsze miasta takie jak Kraków, Wrocław itp. Wiem ,że troche głupie porównanie ale nie wiedziałem jak inaczej to napisac. Bardzo się z tego cieszę ale to wsyztsko może spowodowało cytuję ,,wybudowanie największego w Polsce południowej centrum handlowo rozrywkowego ,,Silesia City Center'' oraz ,,najwyższego budynku w Polsce południowej ,,Altus- Qubus Hotel Kino-Helios)

ocenił(a) film na 9
Jakebloom

W Łodzi też jest :P

heliannahelianna

Bo to słaby film jest, nie ma czego żałować. Też się nastawiałam, a tu taki klops. Księżna wcale nie walczy o siebie i swoje marzenia, a ledwie próbuje i przy każdej oznace porażki się po prostu poddaje. Film przygnębia, nic nie wnosi, pokazuje, że nawet, jak spróbujesz, to i tak się nie uda. Do kitu :)

ocenił(a) film na 7
heliannahelianna

sam jesteś do kitu

ocenił(a) film na 8
Jakebloom

z tego co wiem to w Gliwicach tez puszczają;d proponuję na repertuary spojrzeć;)

Jakebloom

Jeśli już, to "sama". Czytaj uważnie i zwracaj uwagę na płeć osoby, której wypowiedź komentujesz. Na świecie są nie tylko mężczyźni.

ocenił(a) film na 8
heliannahelianna

Eeee... to jakaś bujda chyba, że wyświetlany tylko w tych miastach :) W Poznaniu i np. w Kaliszu też wyświetlają, radzę po prostu sprawdzić repertuar ;]

ocenił(a) film na 8
heliannahelianna

Eee... to jakaś bujda chyba, że jest wyświetlany tylko w tych miastach :) W Poznaniu i w Kaliszu na pewno wyświetlają, proponuję więc sprawdzić repertuar :)

heliannahelianna

W Bydgoszczy jest puszczany w multikinie

iL_Duce

NO TO W MULTIKINIE...ALE W HELIOSACH TO JEDYNIE 4 czy 5 na 30 lols..

a tak wogole dzwoniac do Heliosa powiedziano mi ze nie mają duzo kopii filmu..toz to porazka dla dystrybutorstwa polskiego..eh..coz za kraj...

heliannahelianna

W takim razie to rzeczywiście jakieś straszne nieporozumienie. Jak sieć kin może wystawiać repertuar tylko w kilku oddziałach. Totalny idiotyzm

iL_Duce

Własnie..tez tak myslalam..skoto to siec to wszedzie..ale widac mozna zupelnie chaotycznie..i dlatego ja w Rzeszowie sobie nie poogladam Ksieznej..:( a Rzeszów był pierwszym z Heliosów w Polsce..eh..

ocenił(a) film na 9
heliannahelianna

Naprawdę aż taki zły ten film? Bo zapowiada się dobrze. No i w Gdańsku też grają :)

Alexis_16

Moim zdaniem słabiutki. Fajne kostiumy i cała ta otoczka. Ale sama fabuła słabiutka. Jeśli ten film ma pokazać rozdarcie kobiety czy jej trudną sytuację "w dawnych czasach", to widać, że autor scenariusza podarował sobie czytanie klasycznych 17, 18- czy 19-wiecznych dzieł.
Dla każdego, kto nie ma pojęcia o realiach minionych stuleci, dla tych, którzy w rekach nie mieli Flauberta, Dickensa, Dostojewskiego, Balzaca film będzie na pewno wspaniały. Dla tych, którzy mają choćby licealne pojecie o życiu ziemiaństwa to będzie wielkie rozczarowanie.
Nuda, przewidywalność, nuda, nuda, nuda.

heliannahelianna

no i w tczewskim multikinie puszczają od 16.00 :)