Księżna

The Duchess
2008
7,4 89 tys. ocen
7,4 10 1 88894
6,3 22 krytyków
Księżna
powrót do forum filmu Księżna

inne...

ocenił(a) film na 10

Znacie może podobne filmy ? tzn. dramaty kostiumowe ? baardzo takie lubię :D

ocenił(a) film na 8
julkita11

Jednym z moich ulubionych filmów kostiumowych jest "Przeminęło z wiatrem" gorąco polecam:)a z nowszych produkcji to bardzo podobał mi się film "Kochanice króla"

ocenił(a) film na 9
magwiangel

o "Kochanice króla" tez mi się bardzo podobały;) a co do innych filmów kostiumowych to może "duma i uprzedzenie" i inne filmy na podstawie ksiażek Jane Austen(np:Perswazje ,Emma itp),polecam również "elizabeth", "pani Bovary", "wichrowe wzgórza", "zakochany szekspir";)

ocenił(a) film na 9
ewa2261

tylko, że niektóre z nich to już nie dramaty ;p

magwiangel

Zdecydowanie "Zakochana Jane". Jeden z moich ulubionych filmów...

q_Madzik_p

"Zakochana Jane" to dla mnie gorsza wersja "Rozważnej i romantycznej" ;) No ale to są filmy o miłości,
melodramaty - nie tak tragiczne jak "Księżna" :) Fajne filmy..

ocenił(a) film na 8
julkita11

Osobiście bardzo polecam "Elizabeth Złoty Wiek".
Cate Blanchett zagrała świetnie, śliczne stroje i bardzo dobra fabuła.

julkita11

Mi się bardzo podobała ,, Maria Antonina"..

martynawasowska_2

włoska wersja "Wichrowych wzgórz"-upłakałam się na tym...Ale opinie na filmwebie ma raczej negatywne więc kwestia gustu:D

ocenił(a) film na 10
julkita11

ja również polecam filmy które są już wyżej wymienione w szczególności "Zakochana Jane" "Duma i uprzedzenie" a dalej bym polecała może nie wszystkie są typowo kostiumowe ale również akcja odbywa się w dawniejszej epoce np: "Prestiż" "Rozpustnik" "Iluzjonista" "Elizabeth" "Casanova" "Człowiek w żelaznej masce"

ocenił(a) film na 7
Beaatkaa

Niebezpieczne związki- już troche stary film ale świetny

ocenił(a) film na 9
Umi

może jeszcze polecę "Plac Waszyngtona", "Oniegin", "miłość w czasach zarazy", i przepiękny przecudowny film "malowany welon"!!!!!!

ocenił(a) film na 8
julkita11

Ja widziałem nie dalej jak tydzień temu Królową Margot i myślę, że jest warta polecenia. Sam obejrzałem ją dwa razy, dzień po dniu.

ocenił(a) film na 8
julkita11

Najlepsze, które widziałam to ''Maria Antonina'' Sofii Coppolii oraz ''Kochanice króla''. Chociaż ten pierwszy film to raczej nie dramat, ale scenografia i kostiumy są wprost bajeczne.

ocenił(a) film na 8
Vampira

"Małe kobietki", "czarownice z Salem" ...........