Urzekająca historia opowiedziana oczyma małego chłopca. Wszystko w filmie jest "magiczne" na swój sposób. Przepięknie wyśpiewane serenady, przez Miguela dodają klimatu i nie powtarzalnej autentyczności nieszczęśliwej miłości. Mathilda May wymarzona do roli Estrellit'y. Polecam dla każdego fana kina Hiszpańskiego.
"magiczny" jest tylko plakat i to on sprytnie skusił mnie do obejrzenia filmu. reszta jest słabiutka..
No to jakim widzem jesteś ? Decydujesz się na film bo plakat jest ładny, no proszę Cię troszkę logiki ...
Film jest MAGICZNY, oglądałem go w dzieciństwie i teraz odświeżyłem i nadal ma powiew fantazji, piękne obrazy dziecięcej wyobraźni. Cała historia jest nie szablonowa. Wiem mogłeś odebrać inaczej to dzieło szanuję Twoje zdanie, ale trzeba mieć argumenty żeby stawiać tezy lub zarzucać coś temu filmowi ...
ej kolego! jestem dobrym widzem, logicznym mniemam tez;p zadam Tobie podobne pytanie: cóż z Ciebie za Polak, który kala swój język, pisząc nieszablonowa oddzielnie;p a do rzeczy: z plakatem to był celowy zabieg nawiązujący do słowa 'magiczny' i do marności filmu. to moje zdanie, Twoje również szanuję wielce. argumenty? sztuczna gra, rzeczy, które chyba w moim mniemaniu miały być śmieszna, takowe nie były.. odniosłam wrażenie że nagość w filmie była troszkę na siłę, aby film był bardziej, hm, śmiały, kontrowersyjny, oryginalny, europejski. nie wiem. mnie się to tam nie podobało aczkolwiek piersi baardzo ładne;]
Biję się w pierś i przepraszam za błąd ;)
Wiesz Hiszpania to kraj wyzwolony co u nas jest tabu u nich jest rzeczą normalną, więc dla mnie nagość uzasadniona, ale jestem facetem i inaczej sprawę spostrzegam bo, naprawdę jak pokazać że ktoś ma manię na punkcie kobiecych piersi ... właśnie tak serwując je prosto przed ekran ...
Co do gry tylko kilka postaci było sztucznych i słabo aktorsko mianowicie najgorszy był Miguel.
I nie chcę się z Tobą kłócić wolę porozmawiać ...
ja też wybieram dialog ;)
a jeśli chodzi o Hiszpanię i nagość to przychodzi mi do głowy GranatowyPrawieCzarny. film innego gatunku, ale tu znajduje nagość uzasadnioną, zresztą! nie czerwienie się gdy widzę piersi na ekranie ale tu sztywność waliła po moich oczach.
kilka scen było dla mnie co najmniej dziwnych: bezsensowne wychodzenie babeczki dachem, sceny z Miguelem, scena z łóżkiem wodnym, kiedy woda wylewa się drzwiami a parka nie orientuje się, że coś nie halo i chyba parę innych. pzdr;]
No aż miło usłyszeć że ktoś ogląda podobne kino jak ja ...
Drżące ciało, Zwiąż mnie, Caótica Ana to od tak parę tytułów w których jest ukazana nagość.(oczywiście jest więcej tytułów wymieniam te najbardziej znane)
No wiesz sceny miały służyć ukazaniu uwielbienia męszczyzny/chłopca do piersi więc dla mnie uzasadnione jak najbardziej, świecenie gołym ciałem.
No bo sprawę biorąc poważnie to do nadużyć dochodzi w kinie klasy B, często amerykańskim i tam jest ona chlebem dla nastolatków z burzą hormonów. A film Księżyc i pierś jest jednak dla dorosłego widza.
Bo czy ma mnie gorszyć obraz matki karmiącej piersią, czy mam odwracać wzrok. Nie to naturalnie że nagość przyciąga jak dla mnie
:)
ok, ja kapituluję ;) ale muszę dodać jeszcze, że ja nie mówię o gorszeniu się na widok ciała, tylko lekką nudą, jak w co drugiej scenie jest to samo. spektakl - spada jej ramiączko od sukienki, ona stoi, zero odruchów itp, nie wiem czy mnie rozumiesz ;p mogłoby to wszytko być bardziej subtelne a nie tak grubo ciosane, bez urazy.
ps. kobieta karmiąca to piękny, subtelny i naturalny widok ;)
Nie kapituluj oglądaj ;) polecam ....
Wiem chodzi o subtelną grę, wszystko szyte lekką nicią, zarysowane a nie narysowane. Każdy inaczej odbiera dzieła, na tym polega subiektywna ocena żeby oceniać go według siebie i swoich przekonań i wartości ...