Główna aktorka- znakomita. Według mnie to jeden z najlepszych filmów kina europejskiego ostatnich lat.
Szkoda tylko, że w tv leciał tak późno...
Jednak warto było poświęcić całą noc, gdyż ten film ma w sobie "coś niezwykłego".
Ooo tak. Na film natrafiłam przypadkiem, przelatując po kanałach w ramionach bezsenności, na szczeście dopiero się zaczynał. Cały film oglądałam z zapartym tchem zastanawiając się czemu o nim nie słyszałam, i czy główna aktorka dostała za tę rolę jakąś porządną nagrodę. Maria Bonnevie jak dla mnie jest genialna.
Zgadzam się, jeden z najlepszych filmów ostatnich lat. Niekomercyjny, i mimo wątków fantastycznych wydjae się taki realny i autentyczny.
Długo po obejrzeniu filmu nie mogłam zasnąć.
Wywarł na mnie naprawdę dobre, olbrzymie wrażenie.
No mistrostwo po prostu, od dzisiaj jeden z moich ulubionych filmów ;]
Myślę, że gdyby puszczono go w tv wcześniej z pewnością obejrzały by go dzieci, i młodsze nastolatki (12, 11, 13) choć nie powinny ze względu na jego niektóre sceny i nieprzyzwoite treści :PP No, chociaz z drugiej strony polsat czasami emituje o wiele bardziej nieodpowiednie dla dzieci filmy o godzinie 20.
Ja też obejrzałam ten film zupełnie przypadkiem i na samym początku zachwyciła mnie przepiękna sceneria i długo jeszcze nie mogłam zasnąć.
Kiedy przeczytałam w gazecie, że Jedynka będzie go emitować, nie byłam pewna, czy wytrzymam, ale chciałam go obejrzeć z czystej ciekawości. Wytrzymałam i nie żałuję; pomimo moich 16 lat- wyuzdane sceny i niepohamowane żądze głównej bohaterki nie przeszkodziły mi w obejrzeniu całego filmu. Oglądałam go z zapartym tchem; wg mnie to było studium psychologiczne młodej kobiety, która ma troszeńkę nierówno pod sufitem, ale jak wiadomo, było to spowodawane wydarzeniami z przeszłości. I pod każdym względem film ten jest magiczny- sceneria, zachowanie i charakter Diny, jej wewnętrzny magnetyzm- czyli coś, co przyciągało do niej mężczyzn, a także ścieżka dźwiękowa. Wszystko to złożyło się na całkiem świetny film. Naprawdę, nie żałuję nieprzespanej nocy, bo teraz ten film też należy do moich ulubionych.
pozdrawiam :)
Właśnie obejrzałem..
Spojrzałem w program tv i widząc Depardieu zainteresowałem się tym filmem..
I nie żałuje:)Bardzo lubię kino europejskie tego formatu.
Po obejrzeniu takiego filmu czuje się jak po przeczytaniu dobrej książki.
Pierwsze co to przyciągnęły mnie widoki, następnie urzekł mnie sposób
przedstawienia historii a zatrzymała głębia tego filmu.