Bardzo lubię tę tematykę jeśli chodzi o kino sf. Grywałem również w gry, które obsadzone
były w świecie postapokaliptycznym (seria Fallout) ale już z tego wyrosłem.
Chciałbym obejrzeć jak najwięcej takich obrazów, które odegrane są w ww świecie.
Do tej pory obejrzałem:
serię Mad max
Waterworld
Book of Eli
Jestem Legendą
28 dni później
The Road
Liczę na Waszą pomoc w kompletowaniu kolejnych pozycji. Z góry dziękuję za pomoc.
http://www.filmweb.pl/film/Wys%C5%82annik+przysz%C5%82o%C5%9Bci-1997-200
Nie oglądałem, ale post-apo jest. :)
nie wiem czy o to dokładnie ci chodzi, ale dla mnie numerem jeden jest "Equilibrium", jak dla mnie dużo ciekawszy niż "Księga ocalenia".
Wiem, że trochę późno odpisuję, ale teraz dopiero trafiłem na ten wątek.
Jeśli jesteś odważny i cierpliwy to gorąco polecam film Threads (nawet chyba nie ma polskiego tytułu). Nie jest to pozycja kinowa, wytworzona została przez BBC, żeby zobrazować jak najbardziej realistycznie co się stanie po zagładzie nuklearnej. Przebrnij tylko proszę, przez pierwsze pół godziny (wprowadza w klimat, jest dosyć ważne, ale jednak nudne) a nie będziesz żałował. Ja gdzieś w połowie zapauzowałem i zastanawiałem się czy nie wyłączyć bo było troche zbyt drastycznie. Efekty nie są zbyt dobre, ale klimat miażdży ze względu na niesamowicie duży realizm.
Można obejrzeć w całości z lektorem na youtubie. Polecam, napisz jak obejrzysz czy się podobało :)